Avast Free Antivirus activeren

U hoeft Avast Free Antivirus niet meer te registreren, omdat uw eerste gratis licentie na de installatie automatisch wordt geactiveerd. Wanneer uw gratis licentie verloopt, kunt u die automatisch laten verlengen. U kunt uw licentie voor 1 jaar ook handmatig activeren. Voer daarvoor de stappen in dit artikel uit.

Bij de instructies in dit artikel gaan we ervan uit dat Avast Free Antivirus al is geïnstalleerd op uw computer. Als u Avast Free Antivirus nog niet op uw computer hebt geïnstalleerd, voert u de stappen in het volgende artikel uit:

Avast Free Antivirus handmatig activeren

Voer deze stappen uit om uw gratis licentie handmatig te activeren:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar Instellingen.
  2. Klik op de tab Abonnement en vervolgens op Nu vernieuwen naast Avast Free Antivirus.
  3. Klik op Selecteren in de kolom Avast Free Antivirus.
  4. Klik op het pictogram X dat op het nieuwe scherm verschijnt om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Free Antivirus.

Uw Avast Free Antivirus-licentie is geactiveerd voor een jaar. Wanneer uw licentie verloopt, kunt u deze automatisch laten verlengen of handmatig activeren via bovenstaande stappen. Als u wilt controleren of uw abonnement actief is, gaat u naar InstellingenAbonnement en kijkt u of de tekst Actief wordt weergegeven naast Abonnementstatus.