Een Avast-abonnement opzeggen dat is aangeschaft via Android of iOS

De instructies in dit artikel zijn alleen van toepassing op Avast-abonnementen die zijn aangeschaft via Google Play Store of de App Store. Als u een abonnement hebt gekocht via een ander verkoopkanaal (bijvoorbeeld de website van Avast), raadpleegt u het volgende artikel:

Uw abonnement opzeggen

als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt.

De stappen voor het opzeggen van een abonnement via Google Play Store zijn hetzelfde voor elke Avast-app. In onderstaande instructies wordt Avast SecureLine VPN als voorbeeld gebruikt:

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Google Play Store om de winkel te openen.
  2. Tik linksboven op Menu (drie lijntjes) en tik op Abonnementen.
  3. Selecteer Avast SecureLine VPN in de lijst met abonnementen.
  4. Tik op Abonnement annuleren.
  5. Geef eventueel een reden op voor het opzeggen van het abonnement (of tik op Geen commentaar), en tik op Doorgaan.
  6. Tik nogmaals op Abonnement opzeggen om de annulering te bevestigen.

De stappen voor het opzeggen van een abonnement via de App Store zijn hetzelfde voor elke Avast-app. In onderstaande instructies wordt Avast SecureLine VPN als voorbeeld gebruikt:

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het symbool App Store om de winkel te openen.
  2. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  3. Tik op Abonnementen.
  4. Selecteer AVG SecureLine VPN in de lijst met abonnementen.
  5. Tik op Annuleer abonnement (of Annuleer gratis proefversie om uw abonnement te beëindigen.
  6. Tik op Bevestig om de annulering te bevestigen.

Uw abonnement is nu opgezegd. U ontvangt via e-mail een bevestiging van de opzegging.

Nadat u een Avast-abonnement hebt opgezegd, kunt u de betaalde producten en functies blijven gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode.

Als u meerdere Avast-abonnementen hebt, herhaalt u de bovenstaande stappen voor elk abonnement dat u wilt opzeggen.

Probleemoplossing

Als u een abonnement wilt opzeggen, moet u zorgen dat u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat is gebruikt om het abonnement te kopen. Raadpleeg het volgende artikel van Google Play Help voor het wisselen tussen Google-accounts of het toevoegen van een nieuw Google-account op uw apparaat:

Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om abonnement te kopen. Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Apple voor meer informatie over het beheer van Apple ID's op uw iOS-apparaat:

• Alle betaalde consumentenproducten voor Android en iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of nieuwer

• Apple iOS 11.0 of nieuwer