Een procesdump in de gebruikersmodus genereren in Windows

Om de ondersteuning van Avast te helpen bij het stellen van een diagnose voor prestatie- of compatibiliteitsproblemen met Avast Antivirus in Windows, wordt u mogelijk gevraagd een procesdumpbestand in de gebruikersmodus van uw pc te maken. U kunt dit dumpbestand handmatig genereren zonder uw pc te laten crashen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor informatie over andere typen geheugendumps waar Avast-ondersteuning om kan vragen:

Een dumpbestand in de gebruikersmodus genereren

1. Meld u in Windows aan als beheerder of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende gedeelte van het artikel kunt u controleren welke accounts over beheerdersrechten beschikken:
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u de instructies op de website van Microsoft om het opnieuw in te stellen:
  2. Druk tegelijkertijd op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen.
  3. Klik op Meer details onder in het venster Taakbeheer.
  4. Klik op het tabblad Processen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de processen die verband houden met Avast, bijvoorbeeld Avast Antivirus, en selecteer Dumpbestand maken.
  6. Klik OK in het pop-upvenster. Het bestand wordt standaard hier opgeslagen: C:\Users\~uw gebruikersnaam~\AppData\Local\Temp.
  7. Als de ondersteuning van Avast om Avast-bestandsdumps vraagt, herhaalt u bovenstaande stappen voor elk van de volgende bestanden:
    • Avast Antivirus (AvastUI.exe): de gebruikersinterface van Avast Antivirus
    • Avast Service (AvastSvc.exe): de Avast Antivirus-service
    • Avast Firewall Service (afwServ.exe): de Avast Firewall-service (voor Avast Premium Security en Avast Omni)
    • Avast Antivirus installer (avast.setup): de installatieservice van Avast Antivirus (alleen wanneer Avast Setup of een update wordt uitgevoerd)
  1. Meld u in Windows aan als beheerder of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden. In het volgende gedeelte van het artikel kunt u controleren welke accounts over beheerdersrechten beschikken:
    Als u uw wachtwoord bent vergeten, raadpleegt u de instructies op de website van Microsoft om het opnieuw in te stellen:
  2. Druk tegelijkertijd op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen.
  3. Klik op het tabblad Processen.
  4. Schakel het selectievakje Processen van alle gebruikers weergeven onder in het venster Taakbeheer in.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de processen die verband houden met Avast, bijvoorbeeld afwServ.exe, en selecteer Dumpbestand maken in de lijst.
  6. Klik OK in het pop-upvenster.
  7. Als de ondersteuning van Avast om Avast-bestandsdumps vraagt, herhaalt u bovenstaande stappen voor elk van de volgende bestanden:
    • AvastUI.exe: de gebruikersinterface van Avast Antivirus
    • AvastSvc.exe: de Avast Antivirus-service
    • afwServ.exe: de Avast Firewall-service (voor Avast Premium Security en Avast Omni)
    • avast.setup: de installatieservice van Avast Antivirus (alleen wanneer Avast Setup of een update wordt uitgevoerd)

Wanneer u het dumpbestand hebt gemaakt, stuurt u het naar de ondersteuning van Avast. U kunt hiervoor een ondersteuningsticket gebruiken als het dumpbestand maximaal 5 MB groot is. Lees het volgende artikel voor informatie over het indienen van een ticket bij de ondersteuning van Avast:

Als het dumpbestand groter is dan 5 MB, kunt u dit het beste naar de FTP-server van Avast uploaden aan de hand van de instructies in het volgende artikel:

• Avast Premium Security 20.x
  • Avast Free Antivirus 20.x
  • Avast Omni 1.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit