Bankmodus Avast Secure Browser - Aan de slag

Bankmodus is een functie in Avast Secure Browser die een virtueel bureaublad biedt dat als een schone en veilige computer binnen uw echte computer fungeert. Het virtuele bureaublad van Bankmodus biedt bescherming tegen besmetting door schadelijke scripts, het vastleggen van toetsaanslagen en pogingen van apps van derden om schermopnamen te maken. Het is raadzaam Bankmodus altijd te gebruiken wanneer u de website van een bank weergeeft of onlinebetalingen uitvoert.

Avast Secure Browser installeren

Als u Bankmodus wilt gebruiken, moeten zowel Avast Antivirus als Avast Secure Browser op uw computer zijn geïnstalleerd.

In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het installeren van de gewenste versie van Avast Antivirus:

In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het installeren van Avast Secure Browser:

Bankmodus openen

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad van Windows om de browser te openen.
  2. Klik rechts in de adresbalk op het groene pictogram van Beveiligings- en privacycentrum ().
  3. Klik op Openen op de tegel Bankmodus.

Het virtuele bureaublad van Bankmodus wordt geopend. U kunt nu veilig websites van banken bezoeken of onlinebetalingen uitvoeren.

U kunt Bankmodus ook openen door op uw toetsenbord tegelijk op de toetsen Ctrl en B te drukken terwijl Avast Secure Browser actief is.

Bankmodus beheren

Zodra Bankmodus is geopend, kunt u moeiteloos overschakelen naar Avast de Secure Browser, toepassingen toevoegen aan de taakbalk of Bankmodus uitschakelen.

Schakelen tussen Bankmodus en Secure Browser

Bankmodus blijft op de achtergrond actief wanneer u overschakelt van Bankmodus naar Secure Browser.
  1. Klik op de knop Standaardbureaublad linksonder op het virtuele bureaublad van Bankmodus om terug te keren naar Avast Secure Browser.
  2. Klik op de knop Bankmodus rechtsonder op het scherm van Avast Secure Browser om terug te keren naar het virtuele bureaublad van Bankmodus.

Een toepassing toevoegen aan de taakbalk van Bankmodus

1. Klik op het plusteken + linksonder op het virtuele bureaublad van Bankmodus.
  2. Selecteer de toepassing die u wilt toevoegen aan de taakbalk van Bankmodus en klik op Openen.
  3. Klik op OK in het dialoogvenster dat verschijnt.
  4. U kunt een toepassing van de taakbalk van Bankmodus verwijderen door achtereenvolgens met de rechtermuisknop op het toepasingspictogram en vervolgens op Dit programma losmaken van de taakbalk te klikken.

Bankmodus uitschakelen

1. Klik op Sluiten linksonder op het virtuele bureaublad van Bankmodus.
  2. Klik op Sluiten in het dialoogvenster dat verschijnt.

Instellingen

Hoewel het raadzaam is Bankmodus te gebruiken voor alle onlinebetalingen en websites van banken, kunt u een aantal instellingen configureren in Bankmodus. Toegang krijgen tot de instellingen van Bankmodus

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Secure Browser op het bureaublad van Windows om de browser te openen.
  2. Klik rechts in de adresbalk op het groene pictogram van Beveiligings- en privacycentrum ().
  3. Klik op de tegel Bankmodus.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen op het scherm dat nu verschijnt.
  5. U kunt op het instellingenscherm van Bankmodus de volgende instellingen configureren:
    1. Melding over Bankmodus weergeven op websites van banken (standaard ingeschakeld): er verschijnt een meldingsbanner bovenaan het scherm wanneer u de website van een bank bezoekt via Bankmodus. Klik op Openen in Bankmodus op de meldingsbanner om de website te openen op het virtuele bureaublad van Bankmodus, zodat uw financiële gegevens beschermd zijn.
    2. Bankmodus automatisch openen op de volgende websites: als u deze optie inschakelt, wordt Bankmodus automatische geopend wanneer u bepaalde websites bezoekt. Klik op Toevoegen, typ de URL van de website en klik nogmaals op Toevoegen om dit te bevestigen.
    3. Melding over Bankmodus niet weergeven op de volgende websites: er verschijnt geen meldingsbanner bovenaan het scherm wanneer u de website van een bank bezoekt via Bankmodus. Klik op Toevoegen, typ de URL van de website en klik nogmaals op Toevoegen om dit te bevestigen.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u problemen ondervindt met Bankmodus:

1. Controleer of de nieuwste versie van Avast Antivirus op uw computer is geïnstalleerd en of het besturingssysteem up-to-date is. In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het bijwerken van de Avast Antivirus-toepassing:
  2. Start de pc opnieuw. Mogelijk moet u deze stap meerdere malen uitvoeren.
  3. Als Bankmodus nog steeds niet werkt, kunt u Avast Secure Browser verwijderen en opnieuw installeren.
  • Avast Secure Browser 85.x voor Windows