Avast Free Antivirus verwijderen

In dit artikel vindt u stappen voor het verwijderen van Avast Free Antivirus met behulp van de installatiewizard van Avast.

Normaal gezien gebruikt u de installatiewizard van Avast om Avast Free Antivirus van uw pc te verwijderen. Als u problemen ondervindt bij het verwijderen, is het raadzaam Avast Uninstall Utility te gebruiken om alle bestanden van Avast Free Antivirus te verwijderen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Free Antivirus en selecteer Verwijderen.
  4. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  5. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt... ...of op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote/kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Klik met de rechtermuisknop op Avast Free Antivirus en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  8. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  9. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Verwijderen.
  10. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Free Antivirus wilt verwijderen.
  11. Wacht totdat alle bestanden van Avast Free Antivirus van uw pc zijn verwijderd.
  12. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

Avast Free Antivirus is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Free Antivirus opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel: