Een betaalde versie van Avast Mobile Security activeren in Android

Als u een abonnement hebt gekocht in de app Avast Mobile Security, wordt de app automatisch geactiveerd op het Android-apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Een abonnement dat is gekocht via een ander verkoopkanaal van Avast, bijvoorbeeld de Avast Store of via een aanbieding in een ander Avast-product, moet handmatig worden geactiveerd met behulp van een geldige activeringscode (ook wel abonnements-, voucher- of waardeboncode genoemd). Ook als u uw Avast Mobile Security-abonnement op een ander apparaat wilt gebruiken, moet u het handmatig activeren. Hoeveel apparaten u kunt activeren, is afhankelijk van het abonnement dat u hebt aangeschaft.

Controleer voordat u begint met activeren door de stappen in dit artikel te volgen of de nieuwste versie van Avast Mobile Security op uw Android-apparaat is geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Abonnement activeren

Als u uw Avast Mobile Security-abonnement voor het eerst activeert, volgt u deze instructies om het abonnement te activeren met behulp van een activeringscode.

Uw activeringscode is op verschillende plaatsen te vinden, afhankelijk van hoe u het product hebt gekocht: in het e-mailbericht met de bestelbevestiging, op een activeringskaart of in een ander Avast-product. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u uw activeringscode kunt vinden:

Uw abonnement activeren:

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Advertenties verwijderen.
  3. Tik op (drie punten) ▸ Al gekocht.
  4. Selecteer Een activeringscode gebruiken.
  5. Typ of plak uw activeringscode in het tekstvak, inclusief verbindingsstreepjes. Tik daarna op Deze code gebruiken om de activering te voltooien.

Uw Avast Mobile Security-abonnement is nu actief.

Als u uw Android-apparaat wijzigt of opnieuw instelt, kunt u Avast Mobile Security opnieuw activeren via het Google Play Store-account dat u hebt gebruikt om uw abonnement te kopen.

Deze optie is alleen van toepassing als u uw Avast Mobile Security-abonnement hebt gekocht via de Google Play Store.

Uw abonnement reactiveren via Google Play Store:

1. Controleer of u bij Google Play Store bent aangemeld met het Google-account dat u hebt gebruikt om Avast Mobile Security te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  2. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Advertenties verwijderen.
  4. Tik op (drie punten) ▸ Al gekocht.
  5. Selecteer Herstellen via Google Play.

De app herstelt en activeert uw Avast Mobile Security-abonnement via de Google Play Store.

Als u over een nieuwe activeringscode beschikt en uw huidige abonnement wilt omzetten in een nieuw abonnement of uw abonnement wilt overzetten naar een ander apparaat, kunt u deze opties gebruiken om uw abonnement te ontkoppelen en Avast Mobile Security te reactiveren.

Uw 'oude' abonnement ontkoppelen:

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Mijn abonnementen.
  3. Noteer uw ‘oude’ activeringscode als u het abonnement wilt overzetten naar een ander apparaat.
  4. Tik op (drie punten) naast uw 'oude' abonnement en selecteer Verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.

Uw 'nieuwe' abonnement activeren:

1. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Advertenties verwijderen.
  2. Tik op (drie punten) ▸ Al gekocht.
  3. Selecteer Een activeringscode gebruiken.
  4. Typ of plak uw ‘nieuwe’ activeringscode in het tekstvak, inclusief verbindingsstreepjes. Tik daarna op Deze code gebruiken om de activering te voltooien.

Uw Avast Mobile Security-abonnement is actief.

Activeringsproblemen oplossen

Doe het volgende als u activeringsproblemen ondervindt:

1. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd met verbindingsstreepjes.
  2. Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel:
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android