Avast Mobile Security verwijderen

Raadpleeg de informatie hieronder voor uw apparaat:

Android

Raadpleeg de instructies in het relevante gedeelte hieronder om Avast Mobile Security via de gewenste methode uit Android te verwijderen.

Het is raadzaam Avast Mobile Security te verwijderen via de app-instellingen, omdat daarbij meteen de machtiging Apparaatbeheerder voor Avast Mobile Security wordt gedeactiveerd. Dat is essentieel voor een goede verwijdering.
  1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast Mobile Security om de app te openen.
  2. Tik linksboven op het hoofdscherm van de app op Menu (drie lijntjes).
  3. Tik op InstellingenApp verwijderen.
De optie App verwijderen wordt alleen weergegeven wanneer de machtiging Apparaatbeheerder voor Avast Mobile Security is geactiveerd. Als deze machtiging al is gedeactiveerd, kunt u de app verwijderen via Google Play.
  1. Voer uw pincode in of gebruik uw vingerafdruk om het wijzigen toe te staan. Raadpleeg het volgende artikel als u uw pincode niet meer weet:
  2. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op wit (UIT) te zetten en tik daarna op App verwijderen. Het scherm App-info verschijnt.
  3. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om het verwijderen te bevestigen.
  1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Google Play Store om de winkel te openen.
  2. Zoek naar Avast Mobile Security en selecteer de relevante optie in de zoekresultaten.
  3. Tik op Verwijderen en vervolgens nogmaals op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw Android-apparaat. Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security Premium hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

iPhone/iPad

Raadpleeg de instructies in het gedeelte hieronder dat relevant is voor uw iOS-versie om Avast Mobile Security uit iOS te verwijderen.

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast Security en houdt het ingedrukt.
  2. Selecteer Verwijder app in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Selecteer Verwijder app om Avast Mobile Security en al uw app-gegevens te verwijderen.
  4. Selecteer Verwijder om het verwijderen te bevestigen.
  1. Druk op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast Security totdat het begint te wiebelen.
  2. Tik op het kruisje (x) dat linksboven in het pictogram verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw iOS-apparaat. Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security Premium hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:
  • Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android

• Avast Mobile Security Premium 2.x voor iOS
  • Avast Mobile Security 2.x voor iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of nieuwer
  • Apple iOS 12.0 of nieuwer