Avast SecureLine VPN automatisch inschakelen wanneer verbinding wordt gemaakt met een onbeveiligd wifi-netwerk

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt instellen dat Avast SecureLine VPN automatisch wordt ingeschakeld wanneer uw apparaat met een onbeveiligd wifi-netwerk is verbonden.

In dit artikel gaan wij ervan uit dat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN al op uw apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Automatisch verbinden inschakelen

Stel als volgt in dat Avast SecureLine VPN automatisch wordt ingeschakeld wanneer verbinding wordt gemaakt met een onbeveiligd wifi-netwerk:

1. Dubbelklik op het pictogram van Avast SecureLine VPN op het bureaublad van Windows om de toepassing te openen.
  2. Klik op MenuInstellingen.
  3. Controleer of VPN-modus is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  4. Volg hieronder de instructies voor uw VPN-modus:
    • Smart VPN: Klik op het deelvenster ik verbinding maak met onbekende netwerken en controleer of het vakje naast Onbeveiligd netwerk is ingeschakeld.
    • Handboek: tik op het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet. Als u niet wilt dat Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt met een vertrouwd (privé)netwerk, controleer dan of het selectievakje bij Sluit vertrouwde (privé)netwerken uit ook ingeschakeld is.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw computer verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met vertrouwde (privé)netwerken.

Slim VPN is uitsluitend beschikbaar op pc's waarop Windows 10 draait.
  1. Klik op Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast SecureLine VPN om het programma te openen.
  2. Klik op MenuVoorkeuren.
  3. Selecteer het Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.
  4. Als u niet wilt dat Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt met een vertrouwd netwerk, controleer dan of het selectievakje bij Uitsluiten ook ingeschakeld is.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw computer verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op Verbinding maken met VPN en volg de instructies op het scherm om Avast SecureLine VPN toe te staan verbinding te maken.
  4. Selecteer Bij verbinding met een onbeveiligd wifi-netwerk. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan en volg de instructies op het scherm om Avast SecureLine VPN toegang tot uw locatie te geven.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met vertrouwde netwerken.

1. Tik op het pictogram SecureLine op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
Als de optie Maak automatisch verbinding niet beschikbaar is, heeft Avast SecureLine VPN mogelijk geen toestemming om automatisch verbinding te maken. Als u de benodigde machtigingen wilt verlenen, tikt u op het hoofdscherm van de app op Koppelen en volgt u de instructies op het scherm.
  1. Selecteer Bij verbinding met een wifi-netwerk.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Een onbeveiligd netwerk is een netwerk dat zich niet bevindt op uw lijst met vertrouwde netwerken.

Als SecureLine VPN geen verbinding tot stand kan brengen, raadpleegt u het volgende artikel om een oplossing voor het probleem te zoeken:

Een vertrouwd netwerk toevoegen

U kunt privénetwerken toevoegen, bijvoorbeeld uw wifi-netwerk thuis of van uw werk, aan de lijst Vertrouwde (privé)netwerkenVertrouwde netwerkenVertrouwde netwerken. Deze vertrouwde netwerken worden uitgesloten van uw instellingen van Automatisch verbinden.

Ga als volgt te werk om uw huidige netwerk toe te voegen aan de lijst met vertrouwde (privé)netwerken:

1. Klik op MenuInstellingen.
  2. Controleer of VPN-modus is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  3. Controleer of Handboek is geselecteerd op het scherm VPN-modus.
  4. Klik op Huidig netwerkprofiel....
  5. Klik op de schuifregelaar naast uw huidige wifi-netwerk om het in te stellen als Privé.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde (privé)netwerken.

Ga als volgt te werk om uw huidige netwerk toe te voegen aan de lijst met vertrouwde netwerken:

1. Klik op MenuVoorkeuren.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Netwerkbeveiliging.
  3. Klik op Vertrouwde netwerken....
  4. Klik op Voeg toe aan vertrouwde netwerken naast het huidige netwerk.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

Ga als volgt te werk om uw huidige netwerk toe te voegen aan de lijst met vertrouwde netwerken:

1. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Vertrouwde netwerken.
  2. Tik op het plusteken + naast uw huidige netwerk.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

Ga als volgt te werk om uw huidige netwerk toe te voegen aan de lijst met vertrouwde netwerken:

1. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
  2. Tik op Vertrouwde netwerken.
  3. Tik op het plusteken + naast uw huidige netwerk.

Het huidige netwerk wordt nu weergegeven op uw lijst met vertrouwde netwerken.

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS

• Apple macOS 10.12.x (Sierra)

• Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of nieuwer

• Apple iOS 12 of nieuwer