Avast SecureLine VPN automatisch inschakelen wanneer verbinding wordt gemaakt met een onbeveiligd wifi-netwerk

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen. In dit artikel wordt beschreven hoe u kunt instellen dat Avast SecureLine VPN automatisch wordt ingeschakeld wanneer uw apparaat met een onbeveiligd wifi-netwerk is verbonden.

SecureLine VPN installeren en activeren

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN te downloaden:

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN te activeren:

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN voor Mac downloaden:

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN voor Mac te activeren:

Raadpleeg het volgende artikel om Avast SecureLine VPN voor Android te downloaden:

Raadpleeg het volgende artikel om Avast SecureLine VPN voor Android te activeren:

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN voor iOS te downloaden:

Raadpleeg het volgende artikel om Avast SecureLine VPN voor iOS te activeren:

Instellen dat Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt

U kunt Avast SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde draadloze netwerken.

Stel als volgt in dat SecureLine VPN automatisch wordt ingeschakeld wanneer verbinding wordt gemaakt met een onbeveiligd wifi-netwerk:

1. Dubbelklik op het pictogram van Avast SecureLine VPN op het bureaublad om de gebruikersinterface te openen.
  2. Klik op MenuInstellingen.
  3. Controleer of VPN-modus is geselecteerd in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.

Of selecteer Smart VPN bovenaan het scherm. Slim VPN maakt standaard automatisch verbinding met de snelste server die beschikbaar is.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw computer verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.

1. Klik op het pictogram Avast SecureLine VPN op de menubalk en selecteer Avast SecureLine VPN openen.
  2. Klik op Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer de tegel Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.

Avast SecureLine VPN wordt nu wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw Mac verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) en selecteer Maak automatisch verbinding.
  3. Tik op Bij verbinding met een onbeveiligd wifi-netwerk. Tik als daarom wordt gevraagd op Toestaan om de locatie van uw apparaat met het VPN te delen.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) en selecteer Maak automatisch verbinding.
  3. Selecteer Bij verbinding met een wifi-netwerk.
  4. Tik op Vertrouwde netwerken.
  5. Tik op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken.

Avast SecureLine VPN wordt nu automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk dat niet is opgegeven in de lijst met vertrouwde netwerken.

Raadpleeg het volgende artikel als SecureLine VPN geen verbinding kan maken:

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS

• Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger

• Apple iOS 11 of hoger