Een reservekopie van aangepaste instellingen maken en terugzetten in Avast Antivirus

In Avast Antivirus kunt u een reservekopie of back-up maken van uw aangepaste instellingen. Daarmee kunt u de instellingen zo nodig terugzetten wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert of een upgrade van uw pc uitvoert.

Aangepaste instellingen opslaan als reservekopie

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer de tegel Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Probleemoplossing.
  3. Schuif omlaag en klik op Reservekopie van instellingen.
  4. Selecteer de locatie waar het back-upbestand moet worden opgeslagen en klik op Opslaan.
  5. Klik op OK wanneer in het dialoogvenster Gelukt! wordt aangegeven dat de aangepaste instellingen zijn geëxporteerd.

De aangepaste instellingen zijn nu opgeslagen in een back-upbestand op uw pc.

Aangepaste instellingen terugzetten

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Probleemoplossing.
  3. Schuif omlaag en klik op Instellingen terugzetten.
  4. Selecteer het eerder opgeslagen back-upbestand dat u wilt terugzetten en klik op Openen.
  5. Selecteer Nu opnieuw starten in het dialoogvenster dat verschijnt om al uw instellingen terug te zetten.

De aangepaste instellingen zijn hiermee teruggezet.