Een reservekopie van aangepaste instellingen maken en terugzetten in Avast Antivirus

In Avast Antivirus kunt u van aangepaste instellingen een reservekopie maken, zodat u de instellingen zo nodig kunt terugzetten wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert of een upgrade van uw pc uitvoert.

Aangepaste instellingen opslaan als reservekopie

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd, schuif omlaag en klik op Instellingen voor back-ups.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Instellingen voor back-ups de onderdelen met aangepaste instellingen waarvan u een reservekopie wilt maken en klik op Doorgaan.
  4. Selecteer de locatie waar u het back-upbestand wilt opslaan en klik op Opslaan.
  5. Klik op OK wanneer in het dialoogvenster Avast informatie wordt aangegeven dat de aangepaste instellingen zijn geëxporteerd.

De aangepaste instellingen zijn nu opgeslagen in een bestand (de reservekopie).

Aangepaste instellingen terugzetten

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd, schuif omlaag en klik op Instellingen terugzetten.
  3. Selecteer het eerder opgeslagen back-upbestand dat u wilt terugzetten en klik op Openen.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Instellingen terugzetten de onderdelen met aangepaste instellingen die u wilt terugzetten en klik op Doorgaan.
  5. Klik op OK wanneer in het dialoogvenster Avast informatie wordt aangegeven dat de aangepaste instellingen zijn geïmporteerd.

De aangepaste instellingen zijn hiermee teruggezet. Sommige instellingen worden pas van kracht wanneer u de computer opnieuw hebt gestart.

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits