De passieve modus in Avast Antivirus gebruiken

Met de functie Passieve modus wordt alle actieve bescherming, zoals de schilden en Firewall, uitgeschakeld zodat u meerdere antivirusprogramma's tegelijk kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van uw computer of de betrouwbaarheid van virusdetecties. In de passieve modus worden in Avast Antivirus alle virusdefinitie- en programma-updates ontvangen, zodat u handmatig scanbewerkingen kunt uitvoeren om uw computer op problemen te controleren, maar u wordt niet actief beschermd door Avast.

Als Avast de enige antivirussoftware op uw pc is, moet u de passieve modus alleen tijdelijk inschakelen als dit nodig is om een bepaald probleem op te lossen.

Als u actief door Avast wilt worden beschermd tegen malware en andere dreigingen, moet de passieve modus zijn uitgeschakeld en moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Alle antivirusprogramma's van derden zijn verwijderd.
  • Op het hoofdscherm van Avast Antivirus wordt de tekst U bent beschermd weergegeven.

Instructies

Voer deze stappen uit om de passieve modus in te schakelen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en klik op Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Probleemoplossing en klik op de pijl-omlaag naast Passieve modus om het gedeelte uit te vouwen.
  3. Klik op Inschakelen.
  4. Klik op Ja in het dialoogvenster Onderdeel stoppen om te bevestigen dat de actieve bescherming van Avast wordt uitgeschakeld.
  5. Start de computer opnieuw om Passieve modus te activeren.

De bescherming van Avast Antivirus wordt nu uitgevoerd in de passieve modus. U kunt nog steeds handmatig scanbewerkingen uitvoeren om te controleren op dreigingen, maar Avast beschermt uw computer niet meer actief. Als u de passieve modus weer wilt uitschakelen, gaat u naar InstellingenProbleemoplossingPassieve modus.