Passieve modus gebruiken in Avast Antivirus

Bij gebruik van Passieve modus wordt de actieve bescherming, waaronder de hoofdschilden en Firewall, volledig uitgeschakeld. Op die manier kunt u meerdere antivirusprogramma's naast elkaar gebruiken zonder dit ten koste gaat van de prestaties van uw pc of de betrouwbaarheid van de virusdetectie. In Passieve modus ontvangt Avast Antivirus nog wel alle virusdefinitie- en programma-updates waarmee u uw pc handmatig kunt scannen op problemen. U wordt echter niet meer actief beschermd door Avast.

Passieve modus is standaard uitgeschakeld. Als Avast Antivirus de enige antivirussoftware op uw pc is, is het raadzaam Passieve modus alleen tijdelijk in te schakelen als dit noodzakelijk is om een bepaald probleem op te lossen.

Passieve modus inschakelen

Raadpleeg de gif-animatie of de stappen hieronder om de passieve modus in te schakelen:

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenProbleemoplossing.
  3. Schakel het selectievakje naast Passieve modus inschakelen in.
  4. Klik op Nu opnieuw starten.

Na het opnieuw opstarten wordt de bescherming van Avast Antivirus nu uitgevoerd in Passieve modus.

U kunt nog steeds handmatig scanbewerkingen uitvoeren om te controleren op dreigingen, maar Avast Antivirus beschermt uw pc niet meer actief. Als u Passieve modus wilt uitschakelen, herhaalt u de stappen 1-3 hierboven en schakelt u het selectievakje Passieve modus inschakelen in stap 3 uit.
  • Avast Omni 21.x voor Windows
  • Avast Premium Security 21.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.x / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit