De passieve modus in Avast Antivirus gebruiken

Bij gebruik van Passieve modus wordt alle actieve bescherming, zoals de hoofdschilden en Firewall, uitgeschakeld zodat u meerdere antivirusprogramma's tegelijk kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van uw computer of de betrouwbaarheid van de virusdetectie. In de passieve modus worden in Avast Antivirus alle virusdefinitie- en programma-updates ontvangen, zodat u handmatig scanbewerkingen kunt uitvoeren om uw computer op problemen te controleren, maar u wordt niet actief beschermd door Avast.

De passieve modus is standaard uitgeschakeld. Als Avast Antivirus de enige antivirussoftware op uw pc is, moet u de passieve modus alleen tijdelijk inschakelen als dit nodig is om een bepaald probleem op te lossen. Als u actief wilt worden beschermd tegen malware en andere dreigingen, moet de passieve modus zijn uitgeschakeld en moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:
  • Alle antivirusprogramma's van derden zijn verwijderd.
  • Op het hoofdscherm van Avast Antivirus wordt de tekst U bent beschermd weergegeven.

Passieve modus inschakelen

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Probleemoplossing in het linkervenster en klik op het deelvenster Passieve modus om het gedeelte uit te vouwen. Klik daarna op de rode schuifregelaar om deze op groen te zetten.
  3. Klik op Ja om aan te geven dat u weet dat de actieve bescherming van Avast wordt uitgeschakeld.
  4. Klik op Nu opnieuw starten om de passieve modus te initiëren.

De bescherming van Avast Antivirus wordt nu uitgevoerd in de passieve modus. U kunt nog steeds handmatig scanbewerkingen uitvoeren om te controleren op dreigingen, maar Avast beschermt uw computer niet meer actief.

Als u de passieve modus wilt uitschakelen, herhaalt u bovenstaande stappen en klikt u op de groene schuifregelaar om deze op rood te zetten in stap 2.

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x