Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac – aan de slag

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen.

Avast SecureLine VPN installeren en activeren

Raadpleeg het volgende artikel om de zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN te downloaden:

Raadpleeg het volgende artikel om Avast SecureLine VPN te activeren:

Raadpleeg het volgende artikel om de zelfstandige versie van SecureLine VPN voor Mac te downloaden:

Raadpleeg het volgende artikel om SecureLine VPN voor Mac te activeren:

Verbinding maken met Avast SecureLine VPN

U kunt Avast SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde draadloze netwerken.

Ga als volgt te werk om verbinding te maken met Avast SecureLine VPN:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het bureaublad van Windows om de gebruikersinterface te openen.
  2. Klik op de schakeloptie UIT om deze in te stellen op AAN.
  1. Klik op het pictogram Avast SecureLine VPN in de menubalk en selecteer Open Avast SecureLine VPN.
  2. Klik op de schakeloptie UIT om deze in te stellen op AAN.

U bent nu verbonden met de standaardserver van Avast SecureLine VPN. U kunt desgewenst de locatie van de standaard-VPN-server wijzigen.

Raadpleeg het volgende artikel als Avast SecureLine VPN geen verbinding kan maken:

Verbinding maken met een andere locatie

Avast SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Klik op Locatie wijzigen op het hoofdscherm van de Avast SecureLine VPN-interface.
  2. Selecteer het land of de plaats van voorkeur en klik op Locatie wijzigen om de wijziging op te slaan.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Klik op Locatie wijzigen op het hoofdscherm van de Avast SecureLine VPN-interface.
  2. Selecteer het land of de plaats van voorkeur en klik op Locatie wijzigen om de wijziging op te slaan.

Raadpleeg het volgende artikel als u volgens bepaalde websites bent verbonden met een andere plaats dan u hebt geselecteerd als uw VPN-locatie:

Instellingen van Avast SecureLine VPN beheren

Ga als volgt te werk om de instellingen te openen:

1. Open Avast SecureLine VPN en klik rechtsboven in de gebruikersinterface op MenuInstellingen.
  2. Pas de instellingen in de gedeelten hieronder aan door op het relevante tabblad in het linkerdeelvenster te klikken:
    • Algemeen:
      • Meldingen van SecureLine weergeven: hiermee ontvangt u een melding wanneer Avast SecureLine VPN verbinding maakt of de verbinding wordt verbroken.
      • SecureLine starten wanneer ik mijn computer start: hiermee wordt de Avast SecureLine VPN-interface automatisch geopend wanneer u uw pc start.
      • Bèta-updates ontvangen: hiermee ontvangt u updates voor de toepassing voordat deze wordt uitgebracht.
      • Taal: hier geeft u aan welke taal moet worden gebruikt in de Avast SecureLine VPN-interface.
    • Netwerkbeveiliging:
      • VPN inschakelen: hier kunt u configureren wanneer Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt of u vraagt verbinding te maken met een VPN. U kunt hier ook netwerken aan uw lijst met vertrouwde netwerken toevoegen. In het volgende artikel vindt u daarover meer informatie:
      • Kill Switch activeren: schakel deze optie in om uw internetverbinding te blokkeren als de verbinding met Avast SecureLine VPN-servers onverwachts wordt verbroken. Op die manier kunt u ervan op aan dat uw onlineactiviteiten altijd privé blijven.
    • Browserintegratie: hiermee wordt de browserextensie Avast SecureLine VPN geïnstalleerd, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van SecureLine VPN rechtstreeks via de webbrowser kunt beheren. In het volgende artikel vindt u daarover meer informatie:
  3. Klik op X om uw instellingen op te slaan en terug te keren naar het hoofdscherm van Avast SecureLine VPN.

Ga als volgt te werk om de instellingen van Avast SecureLine VPN te openen:

1. Klik op het pictogram Avast SecureLine VPN in de menubalk en selecteer Open Avast SecureLine VPN.
  2. Klik rechtsboven op het scherm op Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwieltje).
  3. De voorkeursinstellingen aanpassen:
    • Algemeen:
      • Meldingen van SecureLine weergeven: hiermee ontvangt u een melding wanneer Avast SecureLine VPN verbinding maakt of de verbinding wordt verbroken.
      • SecureLine via de menubalk starten: via het pictogram in de menubalk kunt u de Avast SecureLine VPN-interface openen en uw privacystatus controleren.
      • SecureLine starten wanneer ik mijn computer start: hiermee wordt de Avast SecureLine VPN-interface automatisch geopend wanneer u uw Mac start.
      • Aanbiedingen tonen voor onze andere producten: hiermee ontvangt u meldingen over andere Avast-producten die misschien interessant voor u zijn.
      • Bèta-updates ontvangen: hiermee ontvangt u updates voor de toepassing voordat deze wordt uitgebracht.
    • Netwerkbeveiliging:
      • VPN inschakelen: hier kunt u configureren wanneer Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt of u vraagt verbinding te maken met een VPN. U kunt hier ook netwerken aan uw lijst met vertrouwde netwerken toevoegen. In het volgende artikel vindt u daarover meer informatie:
      • Kill Switch activeren: schakel deze optie in om uw internetverbinding te blokkeren als de verbinding met Avast SecureLine VPN-servers onverwachts wordt verbroken. Op die manier kunt u ervan op aan dat uw onlineactiviteiten altijd privé blijven.
    • Abonnement: hier kunt u de details van uw huidige abonnementscyclus bekijken. Klik op Abonnement beheren om Mijn abonnementen te openen in het gekoppelde Avast-account, waarin u aanvullende details kunt bekijken en uw abonnement kunt beheren. Als u geen Avast-account hebt, klikt u op Registreren op het aanmeldingsscherm om er een te maken.
    • Browserintegratie: hiermee wordt de browserextensie Avast SecureLine VPN geïnstalleerd, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van SecureLine VPN rechtstreeks via de webbrowser kunt beheren. In het volgende artikel vindt u daarover meer informatie:
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac