Bescherming van vertrouwelijke gegevens – aan de slag

Bescherming van vertrouwelijke gegevens, dat beschikbaar is in de laatste versie van Avast Premium Security en Avast Omni beschermt uw privacygevoelige documenten tegen onbevoegde toegang en malware. Privacygevoelige of vertrouwelijke documenten bevatten persoonsgegevens die uw privacy kunnen schaden en uw identiteit kunnen onthullen als ze niet worden beschermd. Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens bepaalt u zelf welke toepassingen en gebruikers toegang hebben tot uw bestanden.

Scannen op vertrouwelijke documenten

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrivacyBescherming van vertrouwelijke gegevens.
  2. Klik op Scannen op vertrouwelijke documenten.
  3. Bescherming van vertrouwelijke gegevens scant uw pc nu op privacygevoelige documenten. Klik op Scan stoppen om de scanbewerking te annuleren.
De basisfunctionaliteit van Bescherming van vertrouwelijke gegevens is ook geïntegreerd in Slimme scan, die kan worden uitgevoerd door te klikken op StatusSlimme scan uitvoeren.

Uw gegevens beschermen

Wanneer de scanbewerking is voltooid, krijgt u een overzicht te zien van de kwetsbare documenten die op uw pc zijn gevonden. In het overzicht ziet u naam Locatie, Type en Beschermd document. Bestandstypen kunnen Vliegticket, Arbeidsdossier en Ander document omvatten.

Ga als volgt te werk om uw vertrouwelijke documenten te beschermen:

1. Alle gevonden documenten worden standaard geselecteerd. Klik op het selectievakje naast een bestand om de selectie op te heffen. Klik op de knop Alles beschermen of Geselecteerde bestanden beschermen.
  2. Klik op Gereed om de actie te voltooien en terug te keren naar het hoofdscherm Bescherming van vertrouwelijke gegevens.
  3. Als u een vertrouwelijk document niet meer wilt beschermen, houdt u de muisaanwijzer boven het betreffende venster en klikt u op het pictogram X dat verschijnt. Klik ter bevestiging op Stoppen met beschermen.

De door u geselecteerde vertrouwelijke gegevens worden nu beschermd. Als een niet-vertrouwde toepassing, malware of niet-geautoriseerde gebruiker toegang probeert te verkrijgen tot uw beschermde bestanden, wordt de toegang geblokkeerd of wordt u gevraagd om te bevestigen dat de poging moet worden geblokkeerd.

Instellingen beheren

1. Open de gebruikersinterface van Avast en selecteer PrivacyBescherming van vertrouwelijke gegevens.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Configureer de volgende Instellingen:
    • Als u Bescherming van vertrouwelijke gegevens wilt uitschakelen: klikt u op de groene schuifregelaar (AAN). Deze wordt nu rood (UIT). Het is raadzaam Bescherming van vertrouwelijke gegevens altijd ingeschakeld te houden en de functie alleen tijdelijk uit te schakelen om problemen op te lossen.
    • Toegang tot documenten beperken tot dit Windows-account (standaard ingeschakeld): het is raadzaam deze optie altijd ingeschakeld te laten zodat alleen gemachtigde gebruikers toegang hebben tot uw vertrouwelijke documenten.
    • Toegestane/geblokkeerde apps bekijken: open en wijzig de lijst met toepassingen altijd worden geblokkeerd of toegestaan door Bescherming van vertrouwelijke gegevens. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Bescherming van vertrouwelijke gegevens: