Avast Mobile Security verwijderen

Ga als volgt te werk om Avast Mobile Security te verwijderen van een Android-apparaat:

1. Verwijderen via de app-instellingen
  2. Verwijderen via de apparaatinstellingen
  3. Verwijderen via Google Play Store
Verwijderen via de app-instellingen is de betrouwbaarste methode. Hiermee wordt namelijk de machtiging Apparaatbeheerder gedeactiveerd voor Avast Mobile Security.

Verwijderen via de apps-instellingen

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast Mobile Security om de app te openen.
  2. Tik linksboven op het hoofdscherm van de app op Menu (drie lijntjes).
  3. Tik op InstellingenApp verwijderen.
    De optie App verwijderen wordt alleen weergegeven wanneer de machtiging Apparaatbeheerder voor Avast Mobile Security is geactiveerd. Als deze machtiging al is gedeactiveerd, kunt u de app verwijderen via de apparaatinstellingen of Google Play Store.
  4. Voer uw pincode in of gebruik uw vingerafdruk om het wijzigen toe te staan. Raadpleeg het volgende artikel als u uw pincode niet meer weet:
  5. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op wit (UIT) te zetten, en tik daarna op App verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Verwijderen via de apparaatinstellingen

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer Avast Mobile Security.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Tik als u daarom wordt gevraagd op Deactiveren en verwijderen.
  5. Tik op OK om de verwijdering te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Verwijderen via Google Play Store

Verwijderen via Google Play Store is niet mogelijk als de machtiging Apparaatbeheerder is geactiveerd voor Avast Mobile Security.
  1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Play Store om Google Play Store te openen.
  2. Typ Avast Mobile Security in de zoekbalk en selecteer de optie in kwestie uit de zoekresultaten.
  3. Tik op Verwijderen en vervolgens nogmaals op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Ga als volgt te werk om Avast Mobile Security te verwijderen uit uw versie van iOS:

iOS 13 en nieuwer

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast Security en houdt het ingedrukt.
  2. Selecteer Verwijder app in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Selecteer Verwijder app om Avast Mobile Security en al uw app-gegevens te verwijderen.
  4. Selecteer Verwijder om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

iOS 12 en ouder

1. Druk op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast Security totdat het begint te wiebelen.
  2. Tik op het kruisje (x) dat linksboven in het pictogram verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security is nu verwijderd van uw apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:
  • Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android

• Avast Mobile Security Premium 2.x voor iOS
  • Avast Mobile Security 2.x voor iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of nieuwer
  • Apple iOS 12.0 of nieuwer
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch