Problemen oplossen wanneer Windows geen installatie van Avast Antivirus detecteert

In sommige gevallen meldt het Actiecentrum of Beveiligingscentrum in Windows dat er geen antivirussoftware op uw computer is geïnstalleerd ook al is Avast Antivirus geïnstalleerd. Als dit probleem zich voordoet, wordt mogelijk de volgende melding weergegeven in Windows:

Raadpleeg de gedeelten in dit artikel voor instructies om dit probleem op te lossen.

Als Windows meldt dat Avast Antivirus en/of Avast Firewall uitgeschakeld is, raadpleegt u het volgende artikel:

Controleer of Avast geïnstalleerd en ingeschakeld is

Controleer of aan de volgende voorwaarden is voldaan om te bevestigen dat Avast geïnstalleerd is en uw computer actief beschermt:

1. Avast Antivirus is geïnstalleerd
  2. Uw Avast-abonnement is actief.
  3. De programmaversie en virusdefinities van Avast zijn up-to-date.
  4. Avast geeft aan dat u beschermd bent.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Scan en herstel de WMI-opslag

Het Actiecentrum/Beveiligingscentrum verkrijgt informatie over de huidige status van geïnstalleerde antivirussoftware met behulp van Windows Management Instrumentation (WMI). Als er een probleem is met de WMI-opslag of als de WMI-service niet wordt gestart, geeft het Actiecentrum verouderde of misleidende informatie. Om dit probleem op te lossen scant en herstelt u de WMI-opslag door onderstaande instructies te volgen:

1. Meld u bij Windows aan als beheerder en controleer of er geen andere programma's worden uitgevoerd.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start in Windows en selecteer Opdrachtprompt (Admin) in het menu dat verschijnt.
  3. Klik op Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer als dat verschijnt.
  4. Typ de opdracht winmgmt /verifyrepository in de Opdrachtprompt en druk op de toets Enter om een consistentiecontrole op de WMI-opslag uit te voeren.
    Als het foutbericht Controle van WMI-opslag is mislukt... ... Toegang geweigerd wordt weergegeven tijdens het uitvoeren van bovenstaande opdracht, herhaalt u bovenstaande stap 1 tot en met 3.
  5. Het bericht WMI-opslag is consistent of WMI-opslag is inconsistent verschijnt in het al geopende venster. Typ de opdracht winmgmt /salvagerepository in de Opdrachtprompt en druk op de toets Enter om de WMI-opslag opnieuw samen te stellen.
    Als het bericht WMI-opslag is inconsistent of Kan WMI-opslag niet redden wordt weergegeven, voert u nog een keer de opdracht winmgmt /salvagerepository uit.
  6. Als u het bericht WMI-opslag is consistent als uitvoer hebt ontvangen, start u de computer opnieuw op.
Als het bericht WMI-opslag is inconsistent of Kan WMI-opslag niet redden wordt weergegeven, voert u nog een keer de opdracht winmgmt /salvagerepository uit.
  1. Meld u bij Windows aan als beheerder en controleer of er geen andere programma's worden uitgevoerd.
  2. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de toets X op uw toetsenbord en selecteer vervolgens Opdrachtprompt (Admin) in het menu dat verschijnt.
  3. Klik op Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer als dat verschijnt.
  4. Typ de opdracht winmgmt /verifyrepository in de Opdrachtprompt en druk op de toets Enter om een consistentiecontrole op de WMI-opslag uit te voeren.
    Als het foutbericht Controle van WMI-opslag is mislukt... ... Toegang geweigerd wordt weergegeven tijdens het uitvoeren van bovenstaande opdracht, herhaalt u bovenstaande stap 1 tot en met 3.
  5. Het bericht WMI-opslag is consistent of WMI-opslag is inconsistent verschijnt in het al geopende venster. Typ de opdracht winmgmt /salvagerepository in de Opdrachtprompt en druk op de toets Enter om de WMI-opslag opnieuw samen te stellen.
  6. Als u het bericht WMI-opslag is consistent als uitvoer hebt ontvangen, start u de computer opnieuw op.
  1. Meld u bij Windows aan als beheerder en controleer of er geen andere programma's worden uitgevoerd.
  2. Klik op de knop Start van Windows en selecteer Alle programma's (of Programma's) ▸ Bureau-accessoires.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Klik op Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer als dat verschijnt.
  5. Typ de opdracht winmgmt /verifyrepository in de Opdrachtprompt en druk op de toets Enter om een consistentiecontrole op de WMI-opslag uit te voeren.
    Als het foutbericht Controle van WMI-opslag is mislukt... ... Toegang geweigerd wordt weergegeven tijdens het uitvoeren van bovenstaande opdracht, herhaalt u bovenstaande stap 1 tot en met 3.
  6. Het bericht WMI-opslag is consistent of WMI-opslag is inconsistent verschijnt in het al geopende venster. Typ de opdracht winmgmt /salvagerepository in de Opdrachtprompt en druk op de toets Enter om de WMI-opslag opnieuw samen te stellen.
    Als het bericht WMI-opslag is inconsistent of Kan WMI-opslag niet redden wordt weergegeven, voert u nog een keer de opdracht winmgmt /salvagerepository uit.
  7. Als u het bericht WMI-opslag is consistent als uitvoer hebt ontvangen, start u de computer opnieuw op.

Zodra uw computer opnieuw is gestart, wordt de huidige status van de geïnstalleerde antivirussoftware correct gemeld in het Actiecentrum.