Controleren of Avast Antivirus is geïnstalleerd en uw computer actief beschermt

Als u een probleem ondervindt met Avast Antivirus, is het raadzaam te controleren of het programma volledig is geïnstalleerd, geactiveerd, bijgewerkt en uw computer beschermt, voordat u verdere stappen onderneemt om het probleem op te lossen.

Controleren of Avast Antivirus is geïnstalleerd

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of uw versie van Avast Antivirus zichtbaar is in Apps en onderdelen.
  3. Druk tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Controleer of uw versie van Avast Antivirus zichtbaar is in Programma's en onderdelen.
  5. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Controleer of uw versie van Avast Antivirus zichtbaar is in Programma's en onderdelen.

Als uw versie van Avast Antivirus niet in de lijst met programma's en onderdelen voorkomt, is het programma niet op uw pc geïnstalleerd. Raadpleeg het artikel in kwestie om de gewenste versie van Avast Antivirus te installeren:

Controleren of uw abonnement actief is

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens in het menu dat wordt geopend.
  2. Controleer op het scherm Mijn abonnementen of de tekst Actief wordt weergegeven naast uw versie van Avast Antivirus onder Aabonnementen op deze computer. U kunt ook de vervaldatum en het aantal resterende dagen van uw actieve abonnement controleren.

Als uw abonnement niet actief is, raadpleegt u het artikel in kwestie om de gewenste versie van Avast Antivirus te activeren:

Controleren of Avast Free Antivirus up-to-date is

Zorg dat Avast Antivirus altijd up-to-date is, zodat u volledig beschermd bent. Als u niet zeker weet of u de nieuwste versie van het programma gebruikt of niet weet of de virusdefinities die in het programma worden gebruikt up-to-date zijn, raadpleegt u het volgende artikel:

Bij het oplossen van problemen met de hulp van een ondersteuningsmedewerker van Avast kan worden gevraagd om informatie over de versie van uw programma en van de virusdefinities. U verkrijgt de gevraagde informatie als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Over Avast.
  2. Raadpleeg in het scherm Info de volgende informatie boven in het scherm:
    • Programmaversie
    • Versie van virusdefinities
    • Aantal definities

Zie de volgende onderwerpen voor informatie over updates voor Avast Antivirus:

Bepalen of uw computer wordt beschermd

1. Klik met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram Avast op de Windows-taakbalk en selecteer Open Avast gebruikersinterface.
  2. Controleer of het tabblad Status geselecteerd is in het linkerdeelvenster.
  • Een groene status met de tekst U bent beschermd geeft aan dat alle beschermingsonderdelen zijn ingeschakeld en dat uw computer actief wordt beschermd door Avast Antivirus. Wanneer deze status wordt weergegeven, hoeft u niets te doen.
  • Een rode status geeft een kritiek probleem aan met kernonderdelen van Antivirus waarvoor uw onmiddellijke aandacht is vereist. Een gele status geeft een urgent probleem aan. Als er een rode of gele status wordt weergegeven, klikt u op de actie in kwestie onder de status om ervoor te zorgen dat uw computer volledig wordt beschermd:
    • Oplossen: lost een probleem op met actieve beschermingsonderdelen, bijvoorbeeld de hoofdschilden.
    • Inschakelen: schakelt onderdelen in die maximale bescherming helpen garanderen, zoals Firewall of automatische updates.
    • Bijwerken: zorgt ervoor dat Avast Antivirus wordt bijgewerkt tot de nieuwste programmaversie.
    • Activeren/Opnieuw activeren: vraagt u een abonnement te selecteren om Avast Antivirus te activeren.
    • Nu opnieuw starten: start uw computer opnieuw op om een update te voltooien van alle onderdelen van Avast Antivirus.
als meerdere problemen uw aandacht vereisen, kunt u op Alle problemen bekijken klikken. Selecteer vervolgens een actie voor elk probleem met behulp van de vervolgkeuzelijst in kwestie.

Raadpleeg het volgende artikel om te controleren of Avast Antivirus uw computer tegen malware beschermt: