Avast SecureLine VPN in Windows installeren

Avast SecureLine VPN is een virtueel privénetwerk dat uw internetverbinding beveiligt met behulp van een versleutelde tunnel. Daarmee wordt uw echte locatie verborgen en wordt voorkomen dat anderen uw onlineactiviteiten kunnen volgen op openbare en onbeveiligde netwerken.

Als u wilt gebruikmaken van deze VPN-service, moet u Avast SecureLine VPN downloaden en installeren. U hoeft deze installatie-instructies niet te volgen als u Avast Antivirus op uw computer gebruikt, omdat SecureLine VPN dan al is geïnstalleerd als onderdeel van het programma.

Avast SecureLine VPN installeren

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast SecureLine VPN te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast SecureLine VPN downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_secureline_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja (of Doorgaan in oudere versies van Windows).
  5. Selecteer de door u gewenste taal in de vervolgkeuzelijst en klik op OK om door te gaan.
  6. Bekijk de Licentieovereenkomsten en selecteer Ik ga akkoord om te bevestigen dat u de licentievoorwaarden hebt gelezen en ermee instemt, en klik op Volgende.
  7. Klik op Bladeren... als u de standaardlocatie wilt wijzigen voor het opslaan van de programmabestanden van Avast SecureLine VPN en klik op Volgende.
  8. Klik op Installeren om door te gaan.
  9. Wacht totdat Avast SecureLine VPN is geïnstalleerd op uw computer.
  10. Wanneer de installatie voltooid is, klikt u op Einde.

Avast SecureLine VPN is nu geïnstalleerd op uw pc en klaar voor gebruik. U opent de gebruikersinterface via het pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows of via het pictogram van Avast SecureLine op het bureaublad van Windows.

U moet Avast SecureLine VPN activeren met de geldige activeringscode of het licentiebestand uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging, of via uw Avast-account waarbij u zich hebt ingeschreven met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke editie (32- of 64-bits); Windows Vista SP2 of nieuwer, met uitzondering van Starter Edition (32- of 64-bits); Windows XP SP3, elke editie (32-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 100 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • U hebt een internetverbinding nodig om de VPN-service te downloaden, te activeren en te gebruiken.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels wordt aanbevolen
  • Raadpleeg de volgende artikelen op de website van Microsoft voor informatie over het installeren van het nieuwste Service Pack op oudere Windows-besturingssystemen:
  1. Start uw computer opnieuw en probeer Avast SecureLine VPN te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

• Avast SecureLine VPN 2.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits