Avast Cleanup installeren

Avast Cleanup Premium voor Windows is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items en prestatieproblemen op uw computer worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

Avast Cleanup Premium is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast Cleanup Premium.

Avast Cleanup Premium voor Mac is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items en prestatieproblemen op uw Mac worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

Avast Cleanup Premium is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast Cleanup Premium.

Avast Cleanup voor Android is een mobiele app die bedoeld is om de prestaties van uw apparaat te verbeteren en opslagruimte vrij te maken door overbodige media, bestanden, apps en app-gegevens te verwijderen. U kunt ruimte vrijmaken door deze items naar de cloud te verplaatsen en/of van uw apparaat te verwijderen. Daarnaast kunt u uw foto's optimaliseren, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Van Avast Cleanup is zowel een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar. Voor de betaalde versie hebt u een abonnement nodig. In dit artikel vindt u instructies voor het installeren van de app en voor het eventueel activeren van een bestaand abonnement of het kopen van Avast Cleanup Premium.

Avast Cleanup installeren

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Cleanup Premium te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Cleanup Premium voor Windows downloaden
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_cleanup_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van Avast Cleanup Premium, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Wanneer Avast Cleanup Premium wordt geopend, bekijkt u de Gebruiksrechtovereenkomst en Privacybeleid, en klikt u op Nu installeren.
  2. Wacht totdat Avast Cleanup Premium is geïnstalleerd op uw computer.
  3. Avast Cleanup Premium wordt nu op uw computer geïnstalleerd. Als u alle functies wilt gebruiken, kiest u een van onderstaande opties:
    • Activeren: als u Avast Cleanup Premium hebt aangeschaft, activeert u vóór de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: Klik op Abonnement verlengen. Volg de instructies op het scherm om Avast Cleanup Premium te kopen en te installeren.
  1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw Mac.
  2. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Cleanup Premium te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    Avast Cleanup Premium voor Mac downloaden
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand avastcleanup.dmg.
  4. Dubbelklik op het pictogram Avast Cleanup Premium.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst van Avast hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  7. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  8. Gebruik wanneer daarom wordt gevraagd uw Touch ID om toestemming te verlenen voor de installatie, of klik op Gebruik wachtwoord..., voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Installeer software.
  9. Wacht totdat Avast Cleanup Premium is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.
  10. Klik op Naar prullenbak om het installatiebestand te verwijderen.
  11. Klik wanneer daarom wordt gevraagd op OK om het installatieprogramma toegang te verlenen tot uw downloadmap en toestemming te geven om het installatiebestand naar de prullenbak te verplaatsen.
  12. Avast Cleanup Premium wordt nu geïnstalleerd op uw Mac en kan worden gebruikt in de modus Alleen scannen. Als u alle functies wilt ontgrendelen, kiest u een van onderstaande opties:
    • Activeren: als u Avast Cleanup Premium voor het installeren hebt aangeschaft, klikt u op Activeringscode invoegen om uw betaalde abonnement te activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: klik op Cleanup Premium kopen. Volg de instructies op het scherm om Avast Cleanup Premium te kopen en te installeren.
  1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van Avast Cleanup voor Android te openen in de Google Play Store. Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om Avast Cleanup te openen.
  3. Tik op Aan de slag om te starten.
  4. Kies een van de onderstaande opties:
    • Gratis versie gebruiken: Tik op Doorgaan met reclameGratis doorgaan.
    • Aankoop: Tik op Nu upgraden en selecteer daarna het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
    • Activeren: als u voor installatie een Avast Cleanup-abonnement hebt aangeschaft, tikt u Doorgaan met reclame (drie puntjes) en selecteert u de optie in kwestie om uw betaalde abonnement te activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates.
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  1. Controleer of het gedownloade installatiebestand niet beschadigd is. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Start uw computer opnieuw en probeer nogmaals Avast Cleanup Premium te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten en of uw besturingssysteem up-to-date is.
    • Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
    • Mac met 64-bits Intel-processor.
    • 512 MB RAM-geheugen of meer (1 GB RAM-geheugen of meer aanbevolen).
    • 68 MB vrije ruimte op de harde schijf.
    • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van toepassingsupdates.
    • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels.
  2. Start uw Mac opnieuw en probeer nogmaals Avast Cleanup Premium te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

1. Controleer of uw Android-apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten en of uw besturingssysteem up-to-date is.
    • Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger.
    • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates.
  2. Start uw apparaat opnieuw en probeer nogmaals Avast Cleanup te installeren aan de hand van de instructies in dit artikel.

Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Verdere aanbevelingen

• Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 3.x voor Mac
  • Avast Cleanup 5.x voor Android
  • Avast Cleanup Premium 5.x voor Android

• Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)

• Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger