Avast Driver Updater – Veelgestelde vragen

Installatie en activering

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Driver Updater?

Voor Avast Driver Updater:

• Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke editie (32- of 64-bits); Windows Vista SP2 of nieuwer, met uitzondering van Starter Edition (32- of 64-bits); Windows XP SP3, elke editie (32-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor het programma te downloaden, activeren en onderhouden.
  • Een standaardschermresolutie van bij voorkeur minimaal 1024 x 600 pixels wordt aanbevolen.
Avast Driver Updater wordt niet ondersteund (is niet compatibel, kan niet worden geïnstalleerd en kan niet worden uitgevoerd) onder DOS, of in Microsoft Windows-versies ouder dan XP, Microsoft Windows Server en andere besturingssystemen die niet uitdrukkelijk worden ondersteund.

Het gebruik van Microsoft Windows-besturingssystemen zonder het laatste servicepack wordt mogelijk niet ondersteund. Raadpleeg de documentatie op de website van Microsoft voor meer informatie:

Hoe download en installeer ik Avast Driver Updater?

Voer de stappen in het volgende artikel uit om de zelfstandige versie van Avast Driver Updater te downloaden en installeren:

U kunt Avast Driver Updater ook installeren via de nieuwste versie van Avast Antivirus: ga naar PrestatiesDriver Updater en klik op Nu installeren. In het volgende artikel vindt u instructies voor het installeren van Avast Antivirus:

Hoe activeer ik Avast Driver Updater?

Activeer Avast Driver Updater door de stappen in de volgende artikelen uit te voeren:

Gebruik en instellingen

Hoe gebruik ik Avast Driver Updater?

Voer de stappen in het volgende artikel uit om Avast Driver Updater in te stellen en te gebruiken:

Welke functies heeft Avast Driver Updater?

Avast Driver Updater omvat de volgende functies:

• De pc scannen om verouderde stuurprogramma's op te sporen
  • Alle stuurprogramma's met één klik bijwerken
  • Reservekopieën maken van stuurprogramma's voor gebruik in noodsituaties

Wat is het gedeelte Start?

In het gedeelte Start wordt het Systeemoverzicht weergegeven, vanwaaruit u het zoeken naar verouderde stuurprogramma's kunt starten. Klik op Scannen starten om Avast Driver Updater-scanner te starten.

Wat is het gedeelte Scannen?

In het gedeelte Scannen kunt u de voortgang van de scanbewerking bekijken. Als u een scanbewerking wilt stoppen, klikt u op Scan stoppen.

Wat is het gedeelte Resultaten?

In het gedeelte Resultaten worden de scanresultaten weergegeven en kunt u stuurprogramma's bijwerken door een van de volgende bewerkingen uit te voeren:

• Klik op Downloaden naast de verouderde software of hardware en installeer vervolgens handmatig de stuurprogramma's.
  • Klik op Geselecteerde stuurprogramma's bijwerken om de stuurprogramma's automatisch te downloaden en te installeren voor alle geselecteerde items in de lijst.

Wat is het gedeelte Opties?

In het gedeelte Opties vindt u extra instellingen voor Avast Driver Updater die u zelf kunt aanpassen. De opties zijn als volgt onderverdeeld:

• Algemeen: geef aan welke items moeten worden geselecteerd om bij te werken na de scanbewerking. Controleer op updates en logboekbestanden voor Avast Driver Updater en geef aan of Avast Driver Updater bij het opstarten van Windows moet worden uitgevoerd.
  • Back-up maken: stel een standaardlocatie in voor de opslag van reservekopieën van stuurprogramma's.
  • Herstellen: geef aan vanaf welke locatie reservekopieën automatisch worden teruggezet en geef aan of uw pc na het terugzetten van een reservekopie opnieuw moet worden opgestart.
  • Bijwerken: stel een time-out en het aantal nieuwe verbindingspogingen in en geef aan of uw pc na het installeren van stuurprogramma's opnieuw moet worden opgestart.
  • Schema: stel een schema op zodat uw pc regelmatig wordt gescand op de aanwezigheid van verouderde stuurprogramma's.

Wat is het gedeelte Herstellen?

In het gedeelte Herstellen kunt u eerder geïnstalleerde stuurprogramma's terugzetten. Als u stuurprogramma's wilt terugzetten die zijn opgeslagen op de standaardlocatie van het systeem, selecteert u het selectievakje naast het apparaat in kwestie en klikt u op Herstellen. U kunt een standaardlocatie instellen in OptiesHerstellen. Als u de reservekopie op een andere locatie hebt opgeslagen, klikt u op Herstellen van... om deze te zoeken. U kunt ook de optie Windows Systeemherstel gebruiken om de vorige toestand van uw systeem te herstellen.

Wat is het gedeelte Back-up maken?

In het gedeelte Back-up maken kunt u een back-up of reservekopie maken van uw geïnstalleerde stuurprogramma's. Als u een reservekopie wilt maken op de standaardlocatie van het systeem, selecteert u het selectievakje naast het apparaat in kwestie en klikt u op Back-up maken. U kunt een standaardlocatie instellen in OptiesBack-up maken. Als u een reservekopie wilt opslaan op een andere locatie, klikt u op Back-up maken op... en kiest u een locatie.

Wat is het gedeelte Ondersteuning?

In het gedeelte Ondersteuning kunt u de online-Help voor Avast Driver Updater raadplegen. U kunt er ook uw licentie van Avast Driver Updater registreren en controleren op programma-updates.

Algemeen en probleemoplossing

Waarom moet ik mijn stuurprogramma's bijwerken?

Stuurprogramma's worden door fabrikanten gebruikt om problemen met apparaten op te lossen en om voor de best mogelijke compatibiliteit met besturingssystemen te zorgen. Verouderde stuurprogramma's kunnen leiden tot problemen met de stabiliteit en de werking van uw apparaten. Een verouderd stuurprogramma kan ook beveiligingsproblemen in de hand werken en hackers in staat stellen uw systeem binnen te dringen en te infecteren en privégegevens te stelen.

Welke apparaten worden gescand door Avast Driver Updater?

Avast Driver Updater scant apparaten die voor de goede werking met uw besturingssysteem zijn aangewezen op de juiste stuurprogramma's. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om printers, scanners, digitale camera's, netwerkkaarten, en geluids- en videokaarten.

Is het gebruik van Avast Driver Updater veilig voor mijn computer en voor mijn gegevens?

Tijdens een update downloadt Avast Driver Updater officiële en veilige stuurprogramma-installatiebestanden van fabrikanten. Voordat de stuurprogramma's worden geïnstalleerd, voert Avast Driver Updater ook de volgende stappen uit:

• Er worden reservekopieën gemaakt van alle stuurprogramma's, die u kunt terugvinden in het gedeelte Herstellen.
  • Er wordt een herstelpunt in Windows gemaakt.

Dankzij bovenstaande stappen kunt u eerder geïnstalleerde stuurprogramma's terugzetten of een herstelpunt van Windows gebruiken om terug te keren naar een vorige toestand van uw systeem.

Is Avast Driver Updater gratis?

Avast Driver Updater scant uw computer gratis op verouderde stuurprogramma's. Als u stuurprogramma's wilt kunnen bijwerken, moet u een betaalde licentie voor Avast Driver Updater aanschaffen.

Hoe zet ik een eerder bijgewerkt stuurprogramma terug?

Als u geïnstalleerde stuurprogramma's wilt terugzetten, klikt u op het tabblad Herstellen en volgt u de instructies voor de door u gewenste herstelmethode.

Hoe stel ik een schema voor regelmatige scanbewerkingen in?

Ga naar OptiesSchema om een scanschema op te geven. Schakel het selectievakje Automatisch controleren op stuurprogramma-updates in om een schema in te stellen. Geef onder de optie Plantaak: aan welke scanbewerking moet worden uitgevoerd (Dagelijks of Wekelijks) en geef aan hoe vaak en wanneer dat moet gebeuren.

Hoe verwijder ik Avast Driver Updater?

Voer de volgende stappen uit om Avast Driver Updater te verwijderen:

1. Meld u bij Windows aan als beheerder en controleer of er geen andere programma's worden uitgevoerd.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Avast Driver Updater en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja en vervolgens op OK om het verwijderen te bevestigen.
  • Avast Driver Updater 2.x