De instellingen voor e-mailhandtekeningen van Avast beheren

Als u een e-mailclient gebruikt (bijvoorbeeld Outlook of Mozilla Thunderbird), voegt Avast onder aan uitgaande e-mailberichten mogelijk een opschoonmelding (voorheen een e-mailhandtekening) toe om ontvangers te laten weten dat het bericht in kwestie is gescand op malware. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

De e-mailhandtekening van Avast voor uitgaande e-mail uitschakelen

1. Open de gebruikersinterface van Avast en klik op MenuInstellingen.
  2. Selecteer Bescherming in het linkermenu en klik op Belangrijkste schilden.
  3. Schuif naar Schildinstellingen configureren en klik op het tabblad voor E-mailschild.
  4. Schakel het selectievakje naast Een handtekening toevoegen aan het einde van verzonden e-mailberichten uit.

Uw uitgaande e-mailberichten worden niet meer voorzien van een e-mailhandtekening van Avast. U kunt deze instelling op elk gewenst moment opnieuw inschakelen.

Alle instellingen van E-mailschild voor inkomende en uitgaande e-mail aanpassen

E-mailschild scant uw inkomende en uitgaande e-mailberichten op dreigingen. Dit geldt alleen voor berichten die worden verzonden of ontvangen met software voor e-mailbeheer, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird.

Als u de instellingen voor E-mailschild wilt wijzigen, opent u de gebruikersinterface van Avast, gaat u naar MenuInstellingenBeschermingBelangrijkste schilden en schuift u naar het gedeelte Schildinstellingen configureren. Selecteer het tabblad E-mailschild. Configureer de volgende instellingen:

• E-mailschild inschakelen: schakel E-mailschild in of uit.
  • Inkomende e-mail (POP3, IMAP4) scannen: geef aan of E-mailschild alle inkomende e-mailberichten die zijn verzonden via een versleutelde SSL/TLS-verbinding moet scannen.
  • Uitgaande e-mail (SMTP) scannen: geef aan of E-mailschild alle uitgaande e-mailberichten die zijn verzonden via een versleutelde SSL/TLS-verbinding moet scannen.
  • Een handtekening toevoegen aan het einde van verzonden e-mailberichten: voegt een bericht toe aan uitgaande e-mail waarin aan de ontvanger wordt meegedeeld dat het e-mailbericht in kwestie is gescand op malware en schoon is.
  • Onderwerpregel van berichten met een virus markeren: geef een woord of zinsnede op die automatisch wordt toegevoegd aan de onderwerpregel van e-mail met een virus.
  • Bijlage scannen tijdens bijvoegen (alleen MS Outlook): laat E-mailschild uitgaande e-mailbijlagen scannen die worden verzonden met Microsoft Outlook.
  • Rapportbestand genereren: geef aan of er rapporten moeten worden opgesteld over de scanresultaten van Bestandssysteemschild.

Raadpleeg het volgende artikel voor het configureren van nog meer instellingen voor Avast-schilden: