Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac – aan de slag | Avast

Avast SecureLine VPN voor Windows en Mac – aan de slag

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen.

In dit artikel gaan wij ervan uit dat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN al op uw apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Verbinding maken met het VPN

U kunt Avast SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde draadloze netwerken.

Verbinding maken met Avast SecureLine VPN:

1. Dubbelklik op het pictogram van Avast SecureLine VPN op het bureaublad van Windows om de toepassing te openen.
  2. Klik daarna op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  1. Klik op Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast SecureLine VPN om het programma te openen.
  2. Klik daarna op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op Sta toe om Avast SecureLine VPN toestemming te geven om VPN-configuraties toe te voegen.

U bent nu verbonden met de standaardserver van Avast SecureLine VPN. U kunt desgewenst de locatie van de standaard-VPN-server wijzigen.

Raadpleeg het volgende artikel als Avast SecureLine VPN geen verbinding kan maken:

Verbinding maken met een andere locatie

Avast SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Klik op Wijzigen op het hoofdscherm van Avast SecureLine VPN.
  2. Of gebruik het menu aan de zijkant om alle servers op een specifiek continent, servers die een P2P-verbinding bieden of servers die zijn geoptimaliseerd voor streamen weer te geven.
  3. Selecteer een land. Voor landen die meerdere steden bieden, klikt u op de pijl-omlaag en selecteert u de door u gewenste stad.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Klik op Wijzigen op het hoofdscherm van Avast SecureLine VPN.
  2. Of gebruik het menu aan de zijkant om alle servers op een specifiek continent, servers die een P2P-verbinding bieden of servers die zijn geoptimaliseerd voor streamen weer te geven.
  3. Selecteer een land. Voor landen die meerdere steden bieden, klikt u op de pijl-omlaag en selecteert u de door u gewenste stad.
  4. Tik als u daarom wordt gevraagd op Sta toe om Avast SecureLine VPN toestemming te geven om VPN-configuraties toe te voegen.
  5. Klik op Locatie wijzigen om de wijzigingen te bevestigen.

Uw locatie wordt nu weergegeven als het land en de stad die je hebt geselecteerd.

Raadpleeg het volgende artikel als u volgens bepaalde websites bent verbonden met een andere plaats dan u hebt geselecteerd als uw VPN-locatie:

Instellingen beheren

Ga als volgt te werk om de instellingen van Avast SecureLine VPN te openen:

1. Klik op MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad in kwestie in het linkerdeelvenster om onderstaande instellingen aan te passen.

VPN-modus

De opties die u ziet in dit gedeelte verschillen afhankelijk van Uw VPN-modus:

Wanneer Handboek is ingeschakeld:

1. VPN inschakelen: hier kunt u configureren wanneer Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt of u vraagt verbinding te maken met behulp van een VPN=server van Avast. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  2. Kill Switch: Schakel Activeer Kill Switch in om uw internetverbinding te blokkeren als de verbinding met Avast SecureLine VPN-servers onverwachts wordt verbroken. Op die manier kunt u ervan op aan dat uw onlineactiviteiten altijd privé blijven.
  3. Overig: Schakel het selectievakje naast Schakel toegang tot lokale apparaten in bij gebruik van VPN in als u lokale apparaten en gedeelde stations wilt gebruiken terwijl u verbonden bent met een vertrouwd (privé)netwerk.

Wanneer Smart VPN is ingeschakeld:

1. ik verbinding maak met onbekende netwerken: Slim VPN maakt automatisch verbinding wanneer het een verbinding detecteert met een onbekend of onbeveiligd wifi-netwerk. Als de VPN-verbinding onverwacht wordt verbroken, onderbreekt Slim VPN de verbinding met internet terwijl het probeert opnieuw verbinding te maken met de VPN-server. Als u deze optie wilt in- of uitschakelen, klikt u op het deelvenster om het uit te vouwen en schakelt u het selectievakje naastOnbeveiligd netwerk in of uit.
  2. ik peer-to-peerbestanden deel: Slim VPN maakt standaard automatisch verbinding met de snelste server die beschikbaar is als u een P2P-service gebruikt. Als u deze optie wilt in- of uitschakelen, klikt u op het deelvenster om het uit te vouwen en schakelt u het selectievakje naastTorrent gebruiken in of uit.
  3. ik internet: klik op het deelvenster om het uit te vouwen en schakel de volgende opties naar wens in of uit:
    • Bankieren: Slim VPN maakt automatisch verbinding met de snelste server die beschikbaar is wanneer u online winkelt of bankiert.
    • Streamen: Slim VPN maakt automatisch verbinding met de snelste server die beschikbaar is wanneer u online inhoud aan het streamen bent.

Algemeen

• Toon statusmeldingen: hiermee ontvangt u een melding wanneer Avast SecureLine VPN verbinding maakt of de verbinding wordt verbroken.
  • Opstarten: hiermee wordt de gebruikersinterface van Avast SecureLine VPN automatisch geopend wanneer u uw pc start.
  • Taal: hiermee kunt u de taal van de gebruikersinterface van Avast SecureLine VPN wijzigen.
  • Geef u op als bètatester: hiermee ontvangt u updates voor de toepassing voordat deze wordt uitgebracht.

Nieuw apparaat koppelen

Hiermee activeert u Avast SecureLine VPN voor uw Android TV. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Ga als volgt te werk om de instellingen van Avast SecureLine VPN te openen:

1. Klik op MenuVoorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad in kwestie in het linkerdeelvenster om onderstaande instellingen aan te passen.

Algemeen

• Toon meldingen van Avast VPN: hiermee ontvangt u een melding wanneer Avast SecureLine VPN verbinding maakt of de verbinding wordt verbroken.
  • Toon Avast VPN op de menubalk: via het pictogram op de menubalk kunt u Avast SecureLine VPN openen en uw privacystatus controleren.
  • Start Avast VPN samen met de computer: hiermee wordt de gebruikersinterface van Avast SecureLine VPN automatisch geopend wanneer u uw Mac start.
  • Aanbiedingen voor andere producten weergeven: hiermee ontvangt u meldingen over andere Avast-producten die misschien interessant voor u zijn.
  • Ontvang bèta-updates: hiermee kunt u ervoor kiezen updates te ontvangen voor de toepassing voordat deze wordt uitgebracht.

Netwerkbeveiliging

• VPN inschakelen: hier kunt u configureren wanneer Avast SecureLine VPN automatisch verbinding maakt of u vraagt verbinding te maken met behulp van een VPN=server van Avast. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  • Activeer Kill Switch: hiermee blokkeert u de internetverbinding als de verbinding met een Avast SecureLine VPN-server onverwachts wordt verbroken. Op die manier kunt u ervan op aan dat uw onlineactiviteiten altijd privé blijven.

Nieuw apparaat koppelen

Hiermee activeert u Avast SecureLine VPN voor uw Android TV. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Browserintegratie

De browserextensie Avast SecureLine VPN is een optioneel te installeren onderdeel, waarmee u eenvoudig bepaalde instellingen van Avast SecureLine VPN kunt aanpassen. U doet dit rechtstreeks via de browsers Google Chrome of Mozilla Firefox.

U kunt de browserextensie installeren via MenuBrowserextensies. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over de browserextensie Avast SecureLine VPN:

De optie Browserextensies wordt alleen weergegeven wanneer u Google Chrome en/of Mozilla Firefox hebt geïnstalleerd op uw Mac.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Avast SecureLine VPN:

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac