Avast Antivirus verwijderen

Normaal gezien gebruikt u de installatiewizard van Avast om Avast Antivirus van uw computer te verwijderen. Als u alle Avast Antivirus-bestanden liever verwijdert met behulp van het hulpprogramma voor verwijderen van Avast, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u de stappen in dit artikel hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door Avast tegen malware en andere dreigingen beschermd.

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassing of antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkervenster, klik op uw versie van Avast Antivirus en selecteer Verwijderen.
  4. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  5. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  7. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  8. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  9. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  10. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  11. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  12. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  13. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  14. Selecteer uw versie van Avast Antivirus door er één keer op te klikken en klik vervolgens rechtsonder in de gemarkeerde selectie op Verwijderen.
  15. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op JaDoorgaan.
  16. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u onder aan het scherm op De-installeren.
  17. Klik op Ja om te bevestigen dat u Avast Antivirus wilt verwijderen.
  18. Wacht totdat alle bestanden van Avast Antivirus van uw computer zijn verwijderd.
  19. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op Computer opnieuw starten om het verwijderen te voltooien.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, is Avast Antivirus volledig verwijderd van uw systeem. Uw pc wordt niet meer door Avast beschermd tegen malware en andere dreigingen.

Raadpleeg het artikel in kwestie als u een bepaalde versie van Avast Antivirus opnieuw wilt installeren:

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits