Updateproblemen met Avast Secure Browser oplossen

Avast Secure Browser haalt automatisch updates op om uw veiligheid en privacy online te beschermen. Voer deze stappen uit om te controleren of uw versie van Avast Secure Browser up-to-date is:

1. Klik rechtsboven op het scherm van Avast Secure Browser op het pictogram Menu en selecteer Help en informatie over Avast Secure BrowserOver Avast Secure Browser.
  2. Controleer of Avast Secure Browser up-to-date is en bekijk uw huidige versienummer.
  1. Klik rechtsboven op het scherm van Avast Secure Browser op het pictogram Menu en selecteer Help en informatie over Avast Secure BrowserOver Avast Secure Browser.
  2. Controleer of Avast Secure Browser up-to-date is en bekijk uw huidige versienummer.

Als het niet lukt om updates op te halen voor Avast Secure Browser, wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• Update is mislukt: updates zijn uitgeschakeld door de beheerder.
  • Update is mislukt (fout 3 of 11): er heeft zich een fout voorgedaan tijdens het controleren op updates – updateserver is niet beschikbaar.
  • Update is mislukt (fout 4 of 10): er heeft zich een fout voorgedaan tijdens het controleren op updates – updatecontrole kan niet worden gestart.
  • Update is mislukt (fout 7 of 12): er heeft zich een fout voorgedaan tijdens het controleren op updates – downloaden is mislukt.
  • Deze computer ontvangt geen updates voor Avast Secure Browser meer omdat Windows XP en Windows Vista niet meer worden ondersteund: Avast Secure Browser kan mogelijk niet meer worden bijgewerkt.
  • Deze computer ontvangt geen updates voor Avast Secure Browser meer omdat macOS 10.6, 10.7 en 10.8 niet meer worden ondersteund: Avast Secure Browser kan mogelijk niet meer worden bijgewerkt.

Mogelijk krijgt u een andere foutmelding te zien met daarin de tekst Update mislukt. Volg onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

Avast Secure Browser opnieuw downloaden

Het kan zijn dat er bepaalde bestanden ontbreken op uw computer. Voer deze stappen uit om dat probleem op te lossen:

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten.
  2. Verwijder Avast Secure Browser.
  3. Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Avast Secure Browser.
  4. Installeer Avast Secure Browser opnieuw.
  1. Log bij uw in Mac aan als een gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
  2. Verwijder Avast Secure Browser.
  3. Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Avast Secure Browser.
  4. Installeer Avast Secure Browser opnieuw.

Uw apparaat opnieuw opstarten

Mogelijk is het updaten van Avast Secure Browser niet voltooid. Start uw apparaat opnieuw op en controleer dan of uw versie van Avast Secure Browser up-to-date is. Voer daarvoor de stappen uit die staan beschreven aan het begin van dit artikel.

Controleren op malware

Ongewenste malware kan ervoor zorgen dat Avast Secure Browser niet goed wordt bijgewerkt. Scan met behulp van Avast AntivirusAvast Security op schadelijke software.

In het volgende artikel vindt u uitgebreide informatie over het scannen van uw computer met Avast Antivirus:

Als Avast Antivirus niet op uw computer is geïnstalleerd, klikt u op onderstaande knop om het te downloaden:

Avast Antivirus downloaden

In het volgende artikel vindt u uitgebreide informatie over het scannen van uw Mac met Avast Security:

Als Avast Security niet op uw Mac is geïnstalleerd, klikt u op onderstaande knop om het te downloaden:

Download Avast Security

Zorg ervoor dat uw apparaat voldoet aan de systeemvereisten voor Avast Secure Browser

• Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • Er is een internetverbinding nodig om het programma te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels wordt aanbevolen
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite).
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • Er is een internetverbinding nodig om het programma te downloaden en updates te ontvangen
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Als het dan nog steeds niet lukt om updates te ontvangen in Avast Secure Browser, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast.

• Avast Secure Browser 80.x voor Windows en Mac