Scanrapporten maken in Avast Antivirus

U kunt in Avast Antivirus aangeven of u automatisch een rapport wilt laten genereren na elke scanbewerking (Belangrijkste schilden, Virusscans of Aangepaste scans). Wanneer u vanwege een probleem contact opneemt met de ondersteuning van Avast, wordt u mogelijk gevraagd om een dergelijk rapportbestand. Voer de stappen in dit artikel uit om een scanrapport te genereren, een scanbewerking uit te voeren en het scanrapportbestand te zoeken op uw computer.

Een scanrapport genereren

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer BeschermingBelangrijkste schilden.
  3. Schuif omlaag naar Schildinstellingen configureren en selecteer het schild waarvoor u een scanrapport wilt genereren.
  4. Schakel het selectievakje Rapportbestand genereren in.
  1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer BeschermingVirusscans.
  3. Selecteer de scanbewerking waarvoor u een rapport wilt genereren.
Na voltooiing van een opstartscan wordt altijd automatisch een volledig rapport gemaakt. Het is niet mogelijk om dit rapport aan te passen.
  1. Schuif omlaag en schakel het selectievakje bij Rapportbestand genereren in.
  1. Open Avast Antivirus en ga naar BeschermingVirusscans.
  2. Selecteer de tegel Aangepaste scanbewerkingen.
  3. Houd de muisaanwijzer boven het scanvenster in kwestie, klik op (drie puntjes) en selecteer Instellingen.
  4. Schuif omlaag en schakel het selectievakje bij Rapportbestand genereren in. Klik vervolgens op Opslaan.

Een scanbewerking uitvoeren

Als u de optie Rapportbestand genereren hebt ingeschakeld, voert u de scanbewerking uit om een rapportbestand te genereren:

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het uitvoeren van Slimme scan:

Voor instructies voor het uitvoeren van Volledige virusscan, Gerichte scanbewerking, Opstartscan en Aangepaste scanbewerkingen gaat u naar BeschermingVirusscans en klikt u op de tegel in kwestie. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Een rapportbestand opzoeken

Als de scan is voltooid, vindt u het rapportbestand op de volgende locatie:

• C:\ProgramData\Avast Software\Avast\report
Het rapport van de opstartscan wordt opgeslagen in het bestand aswboot.txt.