Programmaonderdelen van Avast Antivirus toevoegen of verwijderen

In Avast Antivirus dragen verschillende programmaonderdelen bij aan de algehele bescherming van uw pc. Bepaalde onderdelen worden standaard geïnstalleerd terwijl u andere onderdelen kunt toevoegen tijdens de geavanceerde installatie. U kunt onderdelen op elk gewenst moment handmatig installeren of verwijderen. Het is echter niet raadzaam onderdelen te verwijderen, behalve als dat nodig is voor het opsporen en oplossen van problemen.

Programmaonderdelen toevoegen of verwijderen

Afzonderlijke programmaonderdelen beheren in de gebruikersinterface van Avast:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar Instellingen ▸ Onderdelen.
  2. Volg de desbetreffende stap voor het toevoegen of verwijderen van een onderdeel:
    • Een onderdeel installeren:

Klik op de koppeling Onderdeel installeren naast het onderdeel dat u wilt toevoegen (bijvoorbeeld Antispamsoftware).
    • Een onderdeel verwijderen:

Klik op de pijl-omlaag naast het onderdeel dat u wilt verwijderen (bijvoorbeeld Real Site), klik op Onderdeel verwijderen en klik vervolgens opOK om het verwijderen te bevestigen.
  3. Start zo nodig uw computer opnieuw.

Afzonderlijke programmaonderdelen beheren in de installatiewizard van Avast:

1. Meld u aan bij Windows als beheerder en controleer of er geen andere programma's worden uitgevoerd.
  2. Open de installatiewizard van Avast via het Configuratiescherm.
  3. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Wijzigen. Er verschijnt een lijst met aanbevolen onderdelen voor uw versie van Avast.
  4. Selecteer de onderdelen die u wilt toevoegen of verwijderen en klik op Wijzigen.
  5. Wanneer de update voltooid is, klikt u op Gereed en start u zo nodig uw computer opnieuw.