Avast Mobile Security verwijderen

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Voordat u Avast Mobile Security kunt verwijderen, schakelt u de verleende machtiging Apparaatbeheer uit voor de app.

De machtiging Apparaatbeheer deactiveren

1. Ga naar de Instellingen van uw apparaat, zoek op apparaatbeheer en open Apparaatbeheerders-apps.
  2. Tik op Avast Mobile Security en selecteer Deactiveren.

Avast Mobile Security verwijderen

Voordat u doorgaat met het verwijderen van Avast, controleert u of u de verleende machtiging Apparaatbeheer voor Avast Mobile Security hebt gedeactiveerd in de Instellingen van uw apparaat.

Ga als volgt te werk om Avast Mobile Security te verwijderen van een Android-apparaat:

Verwijderen via de Android-instellingen

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer Avast Mobile Security.
  3. Tik op Verwijderen.
  4. Tik op OK om de verwijdering te bevestigen.

Avast Mobile Security wordt nu verwijderd van uw Android-apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security Premium hebt, zorgt het verwijderen van de app van uw apparaat er niet automatisch voor dat uw abonnement wordt opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Verwijderen via Google Play

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Play Store om Google Play Store te openen.
  2. Zoek naar Avast Mobile Security en tik op Verwijderen.
  3. Tik ter bevestiging op OK wanneer dat wordt gevraagd.

Avast Mobile Security wordt nu verwijderd van uw Android-apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security Premium hebt, zorgt het verwijderen van de app van uw apparaat er niet automatisch voor dat uw abonnement wordt opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Ga als volgt te werk om Avast Mobile Security uit iOS te verwijderen:

1. Houd op het beginscherm van uw apparaat het symbool Beveiliging vast totdat het begint te wiebelen.
  2. Tik op het kruisje ( x ) dat linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om het verwijderen te bevestigen.

Avast Mobile Security wordt nu verwijderd van uw iOS-apparaat.

Als u Avast Mobile Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Mobile Security Premium hebt, zorgt het verwijderen van de app van uw apparaat er niet automatisch voor dat uw abonnement wordt opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:
  • Avast Mobile Security 6.x voor Android
  • Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast Mobile Security 2.x voor iOS
  • Avast Mobile Security Premium 2.x voor iOS
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • Apple iOS 12,0 of hoger