Beheerderaccounts beheren op uw Windows-computer

Standaard moet u actief toestemming geven voor het installeren of opnieuw installeren van software in Windows. Dat voorkomt dat virussen, malware en onbevoegden zonder toestemming ongewenste software installeren. Voordat u Avast-software installeert, is het raadzaam om u aan te melden bij Windows als een gebruiker met beheerdersrechten om de autorisatieprocedure te vergemakkelijken.

Raadpleeg de gedeelten in dit artikel om te controleren welke bestaande gebruikersaccounts op uw computer over beheerdersrechten beschikken en leer hoe u uw Avast-product als beheerder installeert. In dit artikel vindt u ook oplossingen die van pas kunnen komen als u geen toegang hebt tot een beheerdersaccount.

Controleren welke accounts over beheerdersrechten beschikken

1. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van configuratiescherm om het zoekvak te openen en selecteer Configuratiescherm in de zoekresultaten.
  2. Selecteer Gebruikersaccounts en klik nogmaals op Gebruikersaccounts.
  3. Klik op Een ander account beheren.
  4. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.

Meld u aan bij Windows met een account met beheerdersrechten voordat u Avast-software installeert.

Mogelijk kunt u een extra gebruikersaccount instellen op uw computer en beheerdersrechten toekennen aan dat account. Raadpleeg onderstaand artikel van de ondersteuning van Microsoft voor instructies:
  1. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de X-toets op uw toetsenbord en selecteer vervolgens Configuratiescherm in het menu dat verschijnt.
  2. Selecteer Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht en klik op Gebruikersaccounts.
  3. Klik op Een ander account beheren.
  4. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.

Meld u aan bij Windows met een account met beheerdersrechten voordat u Avast-software installeert.

1. Klik op de startknop van Windows, typ gebruikersaccounts in het zoekvak en selecteer gebruikersaccounts in de zoekresultaten.
  2. Klik op Een ander account beheren.
  3. Er verschijnt nu een venster met uw huidige gebruikersaccounts. Bij gebruikersaccounts met beheerdersrechten wordt Administrator weergegeven onder de gebruikersnaam.

Meld u aan bij Windows met een account met beheerdersrechten voordat u Avast-software installeert.

Uw Avast-product installeren

1. Download het installatiebestand voor uw Avast-product met behulp van de koppeling in kwestie hieronder (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads):

Avast Premium Security | Avast Free Antivirus | Avast Cleanup Premium | Avast SecureLine VPN | Avast AntiTrack | Avast Driver Updater | Avast Battery Saver | Avast BreachGuard
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_(...)_setup_(...).exe en selecteer Als administrator uitvoeren.
  3. Raadpleeg het desbetreffende gedeelte hieronder om toestemming te geven voor de installatie:
    • Als u zich bij Windows hebt aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten, klikt u op Ja wanneer u om toestemming wordt gevraagd in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer.
    • Als u niet bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten, voert u het wachtwoord van een beheerdersaccount in bij Gebruikersaccountbeheer en klikt u op Ja om toestemming te geven voor de installatie.
Raadpleeg het gedeelte probleemoplossing in dit artikel voor advies als u Avast-software niet kunt installeren omdat u geen toegang hebt tot een beheerdersaccount.
  1. Volg de instructies op het scherm om de installatie van uw Avast-product: te voltooien. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide installatie-instructies:

Avast Premium Security | Avast Free Antivirus | Avast Cleanup Premium | Avast SecureLine VPN | Avast AntiTrack | Avast Driver Updater | Avast Battery Saver | Avast BreachGuard

Probleemoplossing

Raadpleeg de desbetreffende gedeelten hieronder voor hulp als u geen toegang hebt tot een beheerdersaccount:

Een alternatief beheerdersaccount gebruiken

Misschien kunt u toestemming geven voor de installatie van Avast-software door de aanmeldingsgegevens in te voeren van een ander gebruikersaccount met beheerdersrechten. Wanneer het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Meer opties om een overzicht weer te geven van de beheerdersaccount op uw computer. Kies daaruit een ander account. Als u maar over één account met beheerdersrechten beschikt, wordt de optie Meer opties niet weergegeven.

Het wachtwoord van uw beheerdersaccount opnieuw instellen

In sommige gevallen kunt u het wachtwoord van uw beheerdersaccount opnieuw instellen. Raadpleeg het betreffende ondersteuningsartikel van Microsoft hieronder voor meer informatie:

Verdere aanbevelingen

Als geen van bovenstaande methoden het probleem oplossen, neem dan contact op met de fabrikant van het apparaat.

• Alle beschikbare Avast-producten voor Windows