Alle machtigingen voor Avast Security toestaan in macOS

Na het installeren of upgraden van Avast Security, Avast Premium Security of Avast Omni op een Mac met macOS 10.13 (High Sierra) of hoger, moet u machtigingen verlenen, zodat uw Avast-product uw systeem volledig kan beschermen. De installatiewizard van Avast helpt u daarbij. Raadpleeg de stappen in dit artikel voor uitgebreide instructies.

U moet machtigingen verlenen als u een van de volgende meldingen ziet in uw Avast-product:
  • Deze Mac is niet volledig beschermd
  • Deze Mac bevindt zich in de passieve modus
  • Om dit schild in te schakelen, moet u ons eerst toestaan u te beschermen

Bescherming toestaan

Via machtigingen stelt u Avast in staat uw Mac te beschermen met behulp van de realtime-beschermingsfuncties van de hoofdschilden.

1. Klik in de installatiewizard van Avast op Doorgaan.
  2. Klik op Open systeemvoorkeuren.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen in het venster Beveiliging en privacy.
  4. Als uw instellingen vergrendeld zijn, klikt u op het slotje, voert u uw beheerderswachtwoord in en klikt u op Ontgrendel.
  5. Klik op Sta toe.
  6. Klik in de installatiewizard van Avast op Doorgaan.

De benodigde machtigingen worden verleend. Als u macOS 11 (Big Sur) gebruikt, vraagt de installatiewizard van Avast u DNS-proxyconfiguraties toe te voegen. Als u macOS 10,15 (Catalina) of lager gebruikt, vraagt de installatiewizard van Avast u volledige schijftoegang toe te staan.

DNS-proxyconfiguraties toevoegen

Wanneer u een DNS-proxy toevoegt aan uw Mac, stelt u Avast in staat websites actief te controleren op dreigingen tijdens het surfen op internet.

1. Klik op Open bevestigingsvenster.
  2. Klik op Sta toe.
  3. Klik op Doorgaan.

De benodigde DNS-proxyconfiguraties worden toegevoegd. Ga door met onderstaande stappen om volledige schijftoegang toe te staan.

Volledige schijftoegang toestaan

Als u volledige schijftoegang toestaat, stelt u Avast in staat uw hele Mac op verborgen dreigingen te controleren.

1. Klik in de installatiewizard van Avast op Open systeemvoorkeuren.
  2. Zorg ervoor dat het tabblad Privacy is geselecteerd en de optie Volledige schijftoegang is ingeschakeld.
  3. Als uw instellingen vergrendeld zijn, klikt u op het slotje, voert u uw beheerderswachtwoord in en klikt u op Ontgrendel.
  4. Selecteer uw Avast-product op een van de volgende manieren:
    1. Schakel het selectievakje naast uw Avast-product in.
    2. Klik op het symbool +, selecteer uw Avast-product en klik op Open.
  5. Klik op Stop nu zodra u daarom wordt gevraagd.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Begrepen.

Er wordt volledige schijftoegang verleend aan uw Avast-product. Alle benodigde machtigingen zijn nu ingeschakeld.

Verdere aanbevelingen

In onderstaand artikel vindt u meer informatie over de functies die beschikbaar zijn in uw Avast-product:

• Avast Security 14.6 voor Mac en hoger
  • Avast Premium Security 14.6 voor Mac en hoger
  • Avast Omni 1.x voor Mac
  • Apple macOS 11 (Big Sur)