Een Avast-abonnement koppelen aan uw Avast-account

Alle Avast-abonnementen die zijn gekoppeld aan uw Avast-account worden weergegeven op het scherm Abonnementen. Wanneer een Avast-abonnement is gekoppeld aan uw Avast-account, kunt u profiteren van de volgende voordelen:

• Activering: u kunt het abonnement op al uw apparaten activeren met slechts de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account.
  • Facturering: u kunt de volgende factureringsdatum voor het abonnement bekijken en rechtstreeks het abonnement opzeggen via uw Avast-account als u niet wilt dat er iets in rekening wordt gebracht.
  • Abonnementsbeheer: hier vindt u extra hulpprogramma’s en informatie om u te helpen bij het beheren van het abonnement. Het gaat daarbij onder andere om downloadkoppelingen voor alle door u gekochte producten, geldige activeringscodes en het aantal apparaten waar u het abonnement op dit moment op gebruikt.

Als een door u gekocht Avast-abonnement niet wordt weergegeven op het scherm Abonnementen, is het abonnement niet gekoppeld aan uw Avast-account. Volg de instructies in dit artikel om handmatig het abonnement te koppelen aan uw Avast-account.

Als u niet over een Avast-account beschikt, kunt u er een maken. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe Avast-account automatisch wordt gekoppeld aan een bestaand Avast-abonnement, registreert u het Avast-account met hetzelfde e-mailadres als u hebt opgegeven bij het afrekenen.

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Een abonnement koppelen aan uw Avast-account

1. Controleer welk e-mailadres u hebt opgegeven bij het kopen van uw Avast-abonnement. Dat is het e-mailadres waarop u het e-mailbericht met de bestelbevestiging hebt ontvangen.
  2. Meld u aan bij uw Avast-account via de tegel Accountinstellingen.
  3. Klik onder E-mailbeheer op + Een e-mailadres toevoegen.
  4. Voer het e-mailadres in dat u hebt opgegeven bij aankoop van uw Avast-abonnement en klik op Toevoegen.

Als u het nieuwe e-mailadres niet kunt toevoegen, raadpleeg dan onderstaand het gedeelte Problemen oplossen.
  5. Ga naar uw Postvak IN en open het e-mailbericht van Avast met als onderwerp Verifieer uw e-mailadres.
  6. Klik op de knop E-mailadres verifiëren.
  7. Het zojuist toegevoegde e-mailadres wordt nu gecontroleerd. Als de status niet wordt bijgewerkt, vernieuwt u uw browservenster of meld u zich opnieuw aan bij uw Avast-account.

Alle abonnementen die u eerder hebt gekocht met hetzelfde e-mailadres worden nu weergegeven in uw Avast-account.

Om ervoor te zorgen dat eventuele toekomstige Avast-aankopen automatisch worden gekoppeld aan uw Avast-account, controleert u of het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen in uw Avast-account staat onder AccountinstellingenE-mailbeheer.

Probleemoplossing

U kunt geen e-mailadres toevoegen aan uw Avast-account als het e-mailadres al wordt gebruikt door een ander Avast-account. Als u het bericht Dit e-mailadres wordt al in een ander account gebruikt ziet, raden we een van de volgende oplossingen aan:

• Verwijder het vorige Avast-account: hiermee wordt het vorige Avast-account volledig verwijderd. Meld u aan bij het vorige Avast-account en klik op AccountinstellingenAccount verwijderen.
  • Verwijder het e-mailadres uit een Avast-account: hiermee wordt het gekozen e-mailadres uit het vorige Avast-account verwijderd. Meld u aan bij het vorige Avast-account en klik op AccountinstellingenE-mailbeheer. Klik op Verwijderen naast het e-mailadres dat u wilt verwijderen. Als u uw hoofd-e-mailadres wilt verwijderen, moet u eerst een ander hoofd-e-mailadres instellen.

U kunt uw Avast-abonnement nu koppelen aan uw Avast-account door bovenstaande stappen uit te voeren.

Als u geen toegang hebt tot het vorige Avast-account, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast om het vorige Avast-account samen te voegen met uw huidige Avast-account.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over uw Avast-account:

• Alle betaalde consumentenproducten van Avast