Bestanden of websites uitsluiten van scanbewerkingen in Avast Antivirus

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden of websites uitsluiten van scanbewerkingen en zo de snelheid van de scanbewerkingen verhogen of fout-positieve (valse) detecties voorkomen.

Stel alleen uitzonderingen in als u zeker weet dat de bestanden en websites die u wilt uitsluiten niet zijn geïnfecteerd. Als u twijfelt over een bestand, kunt u het scannen met Virus Total of het toevoegen aan de Viruskluis en versturen naar Avast Viruslab. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Viruskluis:

Een uitzondering toevoegen

Met algemene uitzonderingen kunt u afzonderlijke bestanden, hele mappen en websites in één keer uitsluiten van alle scanbewerkingen en schilden. Scanbewerkingen en schilden zorgen ervoor dat alle bestands-, toepassings- en webactiviteiten in real time worden geanalyseerd.

U stelt als volgt een uitzondering in voor scanbewerkingen en schilden:

De bestanden, mappen of URL's die u hebt geselecteerd, worden toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

1. Open de gebruikersinterface van Avast Antivirus en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Uitzonderingen.
  3. Klik op de knopUitzondering toevoegen.
  4. U kunt op een van de volgende manieren een uitzondering toevoegen:
    • Typ het bestandspad, het mappad of de URL in het tekstvak en klik op Uitzondering toevoegen.
    • Klik op Bladeren, schakel het selectievakje in naast de bestanden of mappen die u aan de lijst met uitzonderingen wilt toevoegen en klik op OK.

De lijst met uitzonderingen weergeven

Nadat u een bestand, een map of een website hebt opgegeven dat of die u wilt uitsluiten van de scanbewerkingen of schilden van Avast Antivirus, kunt u de vermeldingen in de lijst bekijken en eventueel afzonderlijk verwijderen:

1. Ga op het hoofdscherm van Avast Antivirus naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Uitzonderingen.
  3. Schakel de selectievakjes bij Bestand/map en Website in om alle uitzonderingen in de lijst weer te geven. De lijst met uitzonderingen is zichtbaar onder deze filters.
  4. Als u een item uit de lijst wilt verwijderen, laat u de muisaanwijzer rusten op het deelvenster voor de uitzondering die u wilt verwijderen en klikt u op het pictogram in de vorm van een prullenbak. De lijst wordt automatisch bijgewerkt.

De volledige lijst met uitzonderingen is nu zichtbaar.