Problemen oplossen bij een computercrash of een blauw scherm (BSOD)

In sommige gevallen kunnen Avast Antivirus-producten voor een conflict zorgen met software van derden die is geïnstalleerd op uw pc, waardoor Windows kan crashen, kan vastlopen of een blauw scherm kan geven (BSOD). Dat probleem kan worden veroorzaakt door programma's die u handmatig uitvoert of services die automatisch op de achtergrond worden uitgevoerd na het starten van Windows.

Instructies

Bepaal als volgt of het probleem wordt veroorzaakt door achtergrondservices:

1. Start uw computer opnieuw op en start Windows in de veilige modus door de instructies in het volgende artikel te volgen:
  2. Wanneer Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Win en R op uw toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  3. In het veld Openen typt u de opdracht msconfig.exe. Klik op OK om het hulpprogramma Systeemconfiguratie te openen.
  4. Klik op het tabblad Algemeen op de optie Diagnostisch opstarten om alle opstartprogramma's te verwijderen.
  5. Klik op het tabblad Services en selecteer de vakjes die gerelateerd zijn aan de services van Avast Antivirus.
    • Avast Premium Security of Avast Omni: selecteer Avast Antivirus en Avast Firewall.
    • Avast Free Antivirus: selecteer Avast Antivirus.
  6. Keer terug naar het tabblad Algemeen waar Selectief opstarten nu is geselecteerd, klik op OK en start uw computer desgevraagd opnieuw op.
Als u Windows wilt configureren om opnieuw te starten in Normaal opstarten, start u het hulpprogramma Systeemconfiguratie en selecteert u Normaal opstarten op het tabblad Algemeen.

Als uw computer weer normaal functioneert, heeft het probleem te maken met een conflict met een ander programma of andere service die geruisloos op de achtergrond wordt uitgevoerd. Meld het probleem aan de ondersteuning van Avast. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: