Veelvoorkomende problemen in Avast SecureLine VPN oplossen

In dit artikel leest u hoe u oplossingen kunt zoeken voor problemen met betrekking tot Avast SecureLine VPN in Windows, Mac, Android en iOS.

Raadpleeg het volgende artikel voor algemene informatie over Avast SecureLine VPN:

Waarom heb ik geen toegang tot mijn e-mail wanneer Avast SecureLine VPN is verbonden?

Wanneer Avast SecureLine VPN is verbonden, kunt u problemen ondervinden bij het sturen van e-mail via een e-mailclient, bijvoorbeeld Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of Apple Mail (Mac). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Avast SecureLine VPN heeft geen invloed op e-mail van web-e-mailaccounts die u opent in een webbrowser.

Wat moet ik doen als een website aangeeft dat mijn locatie niet klopt?

Als een website meldt dat uw locatie onjuist is, of als u vermoedt dat uw locatie niet goed verborgen is, raadpleegt u het volgende artikel om een oplossing voor het probleem te zoeken:

Waarom krijg ik de foutmelding "De SecureLine VPN-server heeft uw licentiebestand geweigerd"?

Deze fout komt vaak voor wanneer uw account tijdelijk is opgeschort vanwege schending van de voorwaarden van onze gebruiksrechtovereenkomst. Als u uw account opnieuw wilt activeren, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding: "Maximaal aantal verbindingen bereikt"?

Deze fout doet zich voor wanneer te veel apparaten verbinding proberen te maken met de Avast SecureLine VPN-servers met behulp van dezelfde activeringscode.

Volg onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Controleer of SecureLine VPN niet is geactiveerd of eventueel is verbonden met apparaten die u niet gebruikt.
  2. Als u vermoedt dat uw activeringscode zonder uw toestemming wordt gebruikt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Wat moet ik doen als Avast SecureLine VPN geen verbinding kan maken?

Als SecureLine VPN geen verbinding tot stand kan brengen, raadpleegt u het gedeelte in kwestie hieronder om een oplossing voor het probleem te zoeken.

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer SecureLine niet is verbonden. Als de internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u uw netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt Avast SecureLine VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start uw pc opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken met Avast SecureLine VPN.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties verschillen per leverancier en fabrikant. Raadpleeg de relevante documentatie voor informatie over het uitvoeren van een VPN.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN, ga naar MenuMijn licenties en schuif naar het gedeelte Avast SecureLine VPN onder Licenties op deze computer. Controleer of Actief verschijnt in het venster Avast SecureLine VPN.

Als Avast SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen het programma te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

• Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. U kunt ervoor zorgen dat SecureLine VPN naar behoren verbinding maakt en werkt door IPsec dan wel VPN Passthrough in te schakelen.
  • Neem contact op met de leverancier van uw firewall om te controleren of UDP-poort 500 en UDP-poort 4500 van uw firewall zijn geopend.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Voorkeuren (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of Uw abonnement is actief boven aan het scherm verschijnt.

Als Avast SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen het programma te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

• Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Activeringscode boven aan het scherm verschijnen.
  • Verwijder het programma en installeer het opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

• Selecteer een andere Avast-serverlocatie.
  • Installeer de nieuwste VPN-profielen opnieuw. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ VPN-profiel opnieuw installeren.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open Avast SecureLine VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Abonnementscode boven aan het scherm verschijnen.
  • Verwijder het programma en installeer het opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als SecureLine VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor iOS
  • Alle ondersteunde platforms