Avast Software-extensies voor Avast Security toestaan op macOS 10.13 of hoger

Bij macOS-versie 10.13 of hoger is toestemming van de gebruiker vereist voor het laden van nieuwe kernelextensies van derden. Avast Security gebruikt kernelextensies voor de realtime-beschermingsfuncties van de hoofdschilden. Om ervoor te zorgen dat Avast AntiVirus uw systeem volledig kan beschermen moet u handmatig toestemming geven voor Avast Software-extensies.

Avast Software-extensie toestaan

Nadat u Avast Security hebt geïnstalleerd, ziet u mogelijk het statusbericht De passieve modus is actief op deze Mac. Dit is het gevolg van het feit dat de Hoofdschilden zijn uitgeschakeld doordat de Avast Software-extensies door macOS worden geblokkeerd. Volg onderstaande instructies als u Avast Software-extensies wilt toestaan:

1. Klik op Hoofdschilden en selecteer vervolgens Open voorkeuren. Of open achtereenvolgens Systeemvoorkeuren via het Dock of het Apple-menu, en Beveiliging en privacy.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd.
  3. Klik op Sta toe naast Systeemsoftware laden van ontwikkelaar "AVAST Software a.s." is voorkomen.

De hoofdschilden zijn ingeschakeld en u kunt het venster Beveiliging en privacy sluiten.

Als de knop Sta toe niet werkt, bekijkt u de volgende video voor meer instructies om Avast Software-extensies toe te staan.
  • Avast Security 12.9 voor Mac of hoger
  • Avast Security Pro 12.9 voor Mac of hoger
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac of hoger