Avast Driver Updater – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Driver Updater?

Avast Driver Updater is een optimalisatieprogramma voor de pc waarmee u uw hardware kunt scannen op niet-werkende en verouderde stuurprogramma's, en problemen met uw pc kunt voorkomen.

Waarom moet ik mijn stuurprogramma's bijwerken?

Stuurprogramma's worden door fabrikanten gebruikt om problemen met hardware op te lossen en om voor de best mogelijke compatibiliteit met besturingssystemen te zorgen op uw computer. Verouderde stuurprogramma's kunnen leiden tot problemen met de stabiliteit en de werking van uw pc. Een verouderd stuurprogramma kan ook beveiligingsproblemen in de hand werken en hackers in staat stellen uw systeem binnen te dringen en te infecteren, en privégegevens te stelen.

Wat wordt gescand door Avast Driver Updater?

Avast Driver Updater scant apparaten die voor de goede werking met uw besturingssysteem zijn aangewezen op de juiste stuurprogramma's. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om printers, scanners, digitale camera's, netwerkkaarten, en geluids- en videokaarten.

Is het gebruik van Avast Driver Updater veilig voor mijn computer en voor mijn gegevens?

Tijdens een update downloadt Avast Driver Updater gecontroleerde stuurprogramma-installatiebestanden van fabrikanten. Bovendien maakt Avast Driver Updater voor het installeren van nieuwe stuurprogramma's een back-up van alle stuurprogramma's en wordt er een herstelpunt in Windows gemaakt. Daardoor kunt u eerder geïnstalleerde stuurprogramma's terugzetten of een herstelpunt van Windows gebruiken om terug te keren naar een vorige toestand van uw systeem mochten er problemen optreden met de net bijgewerkte stuurprogramma's.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Driver Updater?

• Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits).
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE2-instructies vereist).
  • 256 MB RAM-geheugen of meer.
  • 400 MB vrije ruimte op de harde schijf.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en gebruiken van de toepassing.
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen.

Hoe download en installeer ik Avast Driver Updater?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast Driver Updater te downloaden en sla het op een bekende locatie uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast Driver Updater downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_driver_updater_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Volg de instructies op het scherm om Avast Driver Updater op uw computer te installeren.

Na de installatie moet u het product activeren met behulp van uw Avast-account of door een geldige activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Is Avast Driver Updater gratis?

Nee, Avast Driver Updater is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Zonder abonnement kunt u Avast Driver Updater downloaden en gebruiken in de modus Alleen scannen. Daarmee kunt u uw pc scannen op verouderde stuurprogramma's, maar u moet Avast Driver Updater activeren met een betaald abonnement om uw stuurprogramma's te kunnen bijwerken.

Maakt Avast Driver Updater deel uit van Avast Antivirus?

Nee. U hebt een apart abonnement nodig voor Avast Driver Updater. U kunt een abonnement op een ander Avast-product niet gebruiken om Avast Driver Updater te activeren.

Kan ik Avast Driver Updater gebruiken zonder Avast Antivirus te installeren?

Ja. U kunt Avast Driver Updater installeren als zelfstandige toepassing, zonder dat Avast Free Antivirus of Avast Premium Security is geïnstalleerd.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik Avast Driver Updater?

U kunt uw abonnement op Avast Driver Updater activeren met behulp van uw Avast-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Als u Avast Driver Updater hebt aangeschaft via een pop-upvenster in een ander Avast-product, moet u het abonnement handmatig activeren. Avast Driver Updater wordt automatisch geactiveerd wanneer u het installeert op hetzelfde apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het product.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open Avast Driver Updater en ga naar MenuMijn abonnementen. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Aabonnementen op deze computer.

Kan ik mijn abonnement op Avast Driver Updater op meerdere apparaten gebruiken?

Nee. Uw Avast Driver Updater-abonnement kan maar op één apparaat worden geactiveerd.

Hoe kan ik mijn abonnement op Avast Driver Updater opzeggen?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van uw abonnement:

Gebruik en instellingen

Hoe gebruik ik Avast Driver Updater?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het gebruik van Avast Driver Updater:

Hoe werk ik een eerder overgeslagen of genegeerd stuurprogramma bij?

1. Open Avast Driver Updater en klik op Overzicht weergeven.
  2. Klik in de lijst Genegeerd en overgeslagen op het deelvenster van het stuurprogramma dat u wilt bijwerken.
  3. Klik op Bijwerken of op Niet meer negeren.
  4. Klik op Alles bijwerken.

Avast Driver Updater werkt nu uw eerder overgeslagen of genegeerde stuurprogramma bij.

Voor sommige stuurprogramma's moet u de computer opnieuw opstarten om de update te voltooien.

Kan ik Avast Driver Updater zodanig instellen dat mijn stuurprogramma's automatisch worden bijgewerkt?

Avast Driver Updater scant uw hardware automatisch om de 7 dagen. U krijgt een melding wanneer er verouderde stuurprogramma's zijn gedetecteerd. Als u uw stuurprogramma's wilt bijwerken, klikt u op Nu bijwerken in de melding of opent u Avast Driver Updater en klikt u op Alles bijwerken.

Probleemoplossing

Wat houdt 'Update mislukt' in?

Als u het bericht 'Update mislukt' ziet, betekent dit dat er iets is misgegaan in Avast Driver Updater bij het bijwerken van het stuurprogramma. Klik op het deelvenster van het stuurprogramma om de details ervan te bekijken, en klik vervolgens op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Update overslaan. Probeer het stuurprogramma op een later moment bij te werken.

Hoe zet ik een eerdere versie van een stuurprogramma terug?

Avast Driver Updater maakt een back-up van elk stuurprogramma voordat het naar de nieuwste versie van het stuurprogramma wordt bijgewerkt. Ga als volgt te werk als u een eerdere versie van een stuurprogramma wilt terugzetten:

1. Open Avast Driver Updater en klik op Overzicht weergeven.
  2. Klik op het deelvenster van het stuurprogramma waarvan u een vorige versie wilt terugzetten.
  3. Klik rechtsonder op het scherm op Stuurprogrammaversies.
  4. Klik op Herstellen naast de stuurprogrammaversie die u wilt terugzetten.
  5. Klik ter bevestiging op Herstellen.

Het geselecteerde stuurprogramma wordt hersteld naar de versie die u hebt geselecteerd.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Controleer of de activeringscode die u probeert te gebruiken voor Avast Driver Updater is. Avast Driver Updater wordt niet meegeleverd bij de aanschaf van Avast Antivirus, dus u kunt een abonnement op Avast Premium Security niet gebruiken om Avast Driver Updater te activeren.

Raadpleeg het volgende artikel als het activeren niet lukt:

Hoe verwijder ik Avast Driver Updater?

In het volgende artikel kunt u uitgebreid lezen hoe u Avast Driver Updater kunt verwijderen:

Wanneer u de toepassing Avast Driver Updater van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel om uw abonnement op te zeggen:
  • Avast Driver Updater 20.x