Problemen oplossen na het uitvoeren van Avast Driver Updater | Avast

Problemen oplossen na het uitvoeren van Avast Driver Updater

Avast Driver Updater is een optimalisatieprogramma voor de pc waarmee u uw hardware kunt scannen op niet-werkende en verouderde stuurprogramma's. Die worden vervolgens bijgewerkt om problemen met uw pc te voorkomen.

In sommige gevallen kan het bijwerken van een stuurprogramma problemen veroorzaken op uw pc, bijvoorbeeld dat het geluid of de trackpad niet goed meer werken, of er problemen zijn met de schermresolutie en beeldkwaliteit. Als dat gebeurt, is het raadzaam de instructies in dit artikel te volgen om terug te keren naar de vorige versie van het stuurprogramma.

Een stuurprogramma terugzetten

Met Avast Driver Updater kunt u de vorige versie van afzonderlijke stuurprogramma’s terugzetten. Volg onderstaande stappen om vast te stellen welke stuurprogramma het probleem op uw pc heeft veroorzaakt en om vervolgens de vorige versie van het stuurprogramma terug te zetten. Als u het stuurprogramma dat het probleem veroorzaakt niet kunt vinden, is het raadzaam de instructies over Windows Systeemherstel te volgen.

Het stuurprogramma opsporen dat het probleem veroorzaakt

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Driver Updater op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Klik op Overzicht weergeven.
  3. Zoek naar een stuurprogramma met daarin de naam van het onderdeel waarmee u problemen ervaart. Als het geluid van uw computer bijvoorbeeld niet meer werkt, zoekt u naar een stuurprogramma met audio in de naam; als u problemen hebt met het beeld, zoekt u naar een stuurprogramma dat het woord graphics bevat.

Selecteer het venster van het stuurprogramma dat u wilt herstellen.
  4. Klik rechtsonder op het scherm op Stuurprogrammaversies.
  5. Bevestig dat u het juiste stuurprogramma hebt geselecteerd door de kolom Geïnstalleerd op te controleren. De versie van het stuurprogramma met het label nu geïnstalleerd moet een bijbehorende datum geïnstalleerd bevatten die overeenkomt met het moment waarop het probleem begon op uw computer.

Als de datum geïnstalleerd niet overeenkomt met wanneer het probleem optrad, klikt u rechtsboven op de X en gaat u terug naar stap 3 hierboven.

De vorige versie van het stuurprogramma terugzetten

1. Klik op Herstellen naast de versie van het stuurprogramma die u wilt terugzetten. Dat is gewoonlijk de versie die onder de versie Nu geïnstalleerd wordt weergegeven.
Avast Driver Updater kan alleen versies van stuurprogramma’s herstellen die eerder zijn geïnstalleerd door Driver Updater. U kunt geen versie van een stuurprogramma herstellen die is geïnstalleerd door uw besturingssysteem of door andere externe software.
  1. Klik ter bevestiging op Herstellen.
  2. Klik op Opnieuw starten om de computer opnieuw te starten wanneer dat wordt gevraagd.
  3. Het geselecteerde stuurprogramma wordt teruggezet naar de vorige versie die u wilt terugzetten, en de nieuwste stuurprogrammaversie krijgt de status Overgeslagen update. Klik rechtsboven op de X om het venster te sluiten.

Avast Driver Updater maakt automatisch een herstelpunt in Windows voordat uw stuurprogramma’s worden bijgewerkt. Daardoor kunt u recente systeemwijzigingen ongedaan maken en terugkeren naar uw systeem in een eerder stadium. Het is raadzaam de optie Windows Systeemherstel te gebruiken als u niet zeker weet welk stuurprogramma het probleem veroorzaakt.

1. Open het Configuratiescherm op uw pc. Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Microsoft voor instructies:
  2. Typ herstel in het zoekvak van het Configuratiescherm.
  3. Selecteer HerstelSysteemherstel starten.
  4. Selecteer Een ander herstelpunt selecteren en klik op Volgende.
  5. Selecteer het herstelpunt met een datum van voor het probleem klik op Volgende.
  6. Klik op Voltooien.
  7. Klik op Ja om de herstelactie te starten.
  8. Wanneer uw computer opnieuw is gestart, is de vorige staat van het systeem hersteld.
    Dubbelklik op het pictogram Avast Driver Updater op het bureaublad om de toepassing te openen.
  9. Klik op Opnieuw scannen om het scanprogramma van Avast Driver Updater te starten.
  10. Selecteer het verouderde stuurprogramma.
  11. Klik op (drie punten), en selecteer Update overslaan.

Het geselecteerde bestand wordt verplaatst naar de lijst Genegeerd en overgeslagen. Herhaal de stappen 10-11 hierboven om de update over te slaan voor andere stuurprogramma’s die zijn aangemerkt als verouderd.

• Avast Driver Updater 20.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit