De gebruikersinterface van Avast Antivirus openen

Nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd en uw computer opnieuw hebt gestart, is uw computer meteen beschermd. U kunt specifieke functies van Avast Antivirus, bijvoorbeeld handmatige Antivirus-scans, Viruskluis of Instellingen weergeven door de gebruikersinterface te openen aan de hand van de stappen in de onderstaande secties:

De gebruikersinterface openen

Er zijn twee manieren om de gebruikersinterface van Avast te openen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows en selecteer Open Avast gebruikersinterface.
  2. Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram van de geïnstalleerde Avast Antivirus-software.
  3. De hoofdgebruikersinterface van Avast Antivirus wordt geopend.

Naar Instellingen navigeren

De instellingen van Avast Antivirus zijn aangepast aan de behoeften van de gemiddelde gebruiker, maar u kunt handmatig uw eigen voorkeuren instellen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in het systeemvak op de taakbalk van Windows en selecteer Open Avast gebruikersinterface.
  2. Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram van de geïnstalleerde Avast Antivirus-software.
  3. Klik op Instellingen in het hoofdgebruikersmenu van Avast Antivirus.
  4. Het venster Instellingen wordt geopend.