Uw verlopen Avast-abonnement beheren

Als u een door u gekocht Avast-product niet meer kunt gebruiken of de betaalde productfuncties niet meer beschikbaar zijn, kan het zijn dat uw Avast-abonnement is verlopen. Wanneer een Avast-abonnement is verlopen, wordt mogelijk een van de volgende meldingen weergegeven in het product:

• Uw abonnement is verlopen
  • Uw exemplaar van Avast SecureLine VPN is verlopen
  • Licentie verlopen
  • Uw licentie voor Avast Cleanup Premium is verlopen
  • Uw Avast Cleanup Premium is verlopen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een verlopen Avast-abonnement kunt beheren.

Kies een van de acties hieronder:

1. Uw abonnementsgegevens controleren: controleer of uw abonnement is verlopen en wanneer dat is gebeurd.
  2. Overstappen op Avast Free Antivirus: als uw Avast Premium Security-abonnement is verlopen, kunt u overstappen op de gratis versie van dit product.
  3. Een nieuw abonnement aanschaffen: als u de betaalde productfuncties wilt blijven gebruiken, maar nog geen nieuw abonnement hebt aangeschaft.
  4. Een product opnieuw activeren: als u al een nieuw abonnement hebt aangeschaft en het product opnieuw moet activeren.
  5. Een product verwijderen: als u geen gebruik meer wilt maken van uw Avast-product.

Uw abonnementsgegevens controleren

Raadpleeg de informatie hieronder voor uw product:

• Avast Premium Security: Ga naar MenuMijn abonnementen. Controleer uw abonnementsgegevens onder Aabonnementen op deze computer.
  • Avast Cleanup Premium: Ga naar MenuMijn abonnementen. Controleer uw abonnementsgegevens onder Aabonnementen op deze computer.
  • Avast SecureLine VPN: Ga naar MenuMijn abonnementen. Controleer uw abonnementsgegevens onder Aabonnementen op deze computer.
  • Avast AntiTrack: Klik als daarom wordt gevraagd op Niet nu om het dialoogvenster Vervaldatum te bevestigen. Ga in het hoofdscherm van de toepassing naar MenuInstellingen. Controleer de abonnementsgegevens onder Uw abonnementsstatus .
  • Avast Premium Security: als uw Avast Premium Security-abonnement verloopt, schakelt de toepassing automatisch over op Avast Security (de gratis versie van dit product). U kunt de details van uw verlopen abonnement nog wel bekijken via MenuMijn abonnementen.
  • Avast Cleanup Premium: zorg ervoor dat de toepassing geopend en actief is en klik in de menubalk van Apple op Avast CleanupActiveringscode invoegen. Controleer uw verlopen abonnementsgegevens onder Uw huidige abonnement.
  • Avast SecureLine VPN: klik rechtsboven op het hoofdscherm van de toepassing op Menu. Selecteer Abonnement om uw huidige abonnementsgegevens te bekijken.
  • Avast AntiTrack: Klik als daarom wordt gevraagd op Niet nu om het dialoogvenster Vervaldatum te bevestigen. Klik op het hoofdscherm van de toepassing in het linkervenster op Instellingen. Controleer uw abonnementsgegevens onder Abonnement.
U kunt de gegevens voor al uw Avast-abonnementen ook bekijken via uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Als u niet over een Avast-account beschikt, kunt u er een instellen met het e-mailadres dat u bij de aanschaf hebt gebruikt.

Overstappen op Avast Free Antivirus

Deze optie is nog niet beschikbaar voor verlopen Avast Premium Security-abonnementen.

Raadpleeg hieronder het gedeelte in kwestie:

Gratis-op-proef abonnementen

1. Klik op Overschakelen naar Free in het dialoogvenster dat verschijnt nadat uw gratis proefversie is verlopen.
  2. Start de pc opnieuw.

Avast Premium Security is nu veranderd in Avast Free Antivirus.

Aangeschafte abonnementen

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Premium Security en selecteer Verwijderen.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Overschakelen op gratis antivirus wanneer Avast Premium Security installeren verschijnt.
  5. Klik op Ja om in te stemmen met de wijziging.
  6. Klik op Computer opnieuw starten om uw computer meteen opnieuw op te starten.

Avast Premium Security is nu veranderd in Avast Free Antivirus.

Een nieuw abonnement aanschaffen

Wanneer u een nieuw Avast-abonnement rechtstreeks hebt aangeschaft via een verlopen Avast-product, wordt het nieuwe abonnement automatisch geactiveerd op het huidige apparaat.

Raadpleeg de informatie hieronder voor uw product:

• Avast Premium Security: Klik op Verlengingsopties in het hoofdscherm van de toepassing. Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast Cleanup Premium: klik in de linkerbovenhoek op Opnieuw activeren. Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast SecureLine VPN: klik op de schuifregelaar UIT op het hoofdscherm van de toepassing en vervolgens op Verlengen in het dialoogvenster Vervaldatum dat verschijnt. Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast AntiTrack: voer onderstaande stap uit voor het scherm dat u ziet wanneer u Avast AntiTrack opent:
    1. Klik in het dialoogvenster Vervaldatum op Abonnementsopties bekijken.
    2. Klik op Verlengingsopties in het hoofdscherm van de toepassing.
    Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast Premium Security: Ga naar MenuMijn abonnementen. Klik op Verlengen naast uw verlopen abonnement. Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast Cleanup Premium: Klik op Nu vernieuwen in het hoofdscherm van de toepassing. Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast SecureLine VPN: klik op de schuifregelaar UIT op het hoofdscherm van de toepassing en vervolgens op Verlengen in het dialoogvenster Vervaldatum dat verschijnt. Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
  • Avast AntiTrack: voer onderstaande stap uit voor het scherm dat u ziet wanneer u Avast AntiTrack opent:
    1. Klik op Bekijk verlengingsopties in het dialoogvenster Verloopdatum dat verschijnt.
    2. Klik op Bescherming opnieuw activeren op het hoofdscherm van de toepassing.
    Klik op het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.

Een product opnieuw activeren

U kunt een eerder aangeschaft abonnement activeren door de activeringscode uit een e-mailbericht met de bestelbevestiging in te voeren of door u aan te melden met de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account.

Raadpleeg het artikel in kwestie voor instructies:

Een product verwijderen

Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide verwijderinstructies:

• Avast Premium Security 21.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 21.x voor Windows
  • Avast AntiTrack 5.x voor Windows

• Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 4.x voor Mac
  • Avast Cleanup Premium 4.x voor Mac
  • Avast AntiTrack 3.x voor Mac