Avast Cleanup verwijderen

Ga als volgt te werk om Avast Cleanup Premium te verwijderen uit uw versie van het besturingssysteem:

Windows 10

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Cleanup Premium en selecteer Verwijderen.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Wanneer het venster Avast Cleanup Premium installeren verschijnt, selecteert u Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.
  7. Wacht totdat Avast Cleanup Premium is verwijderd van uw pc en klik op Gereed.

Avast Cleanup Premium is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Cleanup Premium van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Windows 8

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Avast SecureLine en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  5. Wanneer het venster Avast Cleanup Premium installeren verschijnt, selecteert u Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.
  7. Wacht totdat Avast Cleanup Premium is verwijderd van uw pc en klik op Gereed.

Avast Cleanup Premium is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Cleanup Premium van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Windows 7

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  3. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Avast SecureLine en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  6. Wanneer het venster Avast Cleanup Premium installeren verschijnt, selecteert u Verwijderen.
  7. Klik op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.
  8. Wacht totdat Avast Cleanup Premium is verwijderd van uw pc en klik op Gereed.

Avast Cleanup Premium is nu verwijderd van uw pc.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Cleanup Premium van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:
Als u Avast Cleanup Premium naar de Prullenmand sleept, wordt de toepassing daarmee niet verwijderd.

Ga als volgt te werk om Avast Cleanup Premium van uw Mac te verwijderen:

1. Open de gebruikersinterface van Avast Cleanup Premium op een van de volgende manieren:
    • Klik op het pictogram Avast Cleanup in de menubalk en selecteer Open Avast Cleanup Premium.
    • Klik op Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het symbool Avast Cleanup.
  2. Controleer of de interface van Avast Cleanup Premium actief is, klik links in de menubalk op Avast Cleanup in en selecteer Verwijder Avast Cleanup Premium.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op OK.
  5. Wacht totdat Avast Cleanup Premium door Avast Cleanup Premium Uninstaller is verwijderd van uw Mac en klik op Voltooien om het verwijderen te bevestigen.

Avast Cleanup Premium is nu verwijderd van uw Mac.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u Avast Cleanup Premium van uw Mac verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Ga als volgt te werk om Avast Cleanup te verwijderen van een Android-apparaat:

Verwijderen via de Android-instellingen

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.
  1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer Avast Cleanup.
  3. Tik op Verwijderen.
  4. Tik op OK om de verwijdering te bevestigen.

Avast Cleanup wordt nu verwijderd van uw Android-apparaat.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Cleanup Premium hebt, zorgt het verwijderen van de app van uw apparaat er niet automatisch voor dat uw abonnement wordt opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:

Verwijderen via Google Play

1. Tik op het pictogram Google Play Store op het hoofdscherm van uw apparaat om de store te openen.
  2. Zoek naar Avast Cleanup en tik op Verwijderen.
  3. Tik ter bevestiging op OK wanneer dat wordt gevraagd.

Avast Cleanup Premium is nu verwijderd van uw Android-apparaat.

Als u Avast Cleanup Premium opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u een betaald abonnement op Avast Cleanup Premium hebt, zorgt het verwijderen van de app van uw apparaat er niet automatisch voor dat uw abonnement wordt opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een doorlopend abonnement:
  • Avast Cleanup Premium 20.x voor Windows
  • Avast Cleanup Premium 3.x voor Mac
  • Avast Cleanup 4.x voor Android