Software-extensies van Avast toestaan in macOS

Bij macOS-versie 10.13 of hoger is toestemming van de gebruiker vereist voor het laden van nieuwe kernelextensies van derden. Avast Security, Avast Premium Security en Avast Omnigebruiken kernelextensies voor de realtime-beschermingsfuncties van de hoofdschilden. Om ervoor te zorgen dat uw Avast-product uw systeem volledig kan beschermen moet u handmatig toestemming geven voor Avast Software-extensies.

Avast Software-extensie toestaan

Nadat u Avast Security, Avast Premium Security of Avast Omni hebt geïnstalleerd, ziet u mogelijk het statusbericht De passieve modus is actief op deze Mac. Dit is het gevolg van het feit dat de Belangrijkste schilden zijn uitgeschakeld doordat de Avast Software-extensies door macOS worden geblokkeerd. Volg onderstaande instructies als u Avast Software-extensies wilt toestaan:

1. Open Beveiliging en privacy op een van de volgende manieren:
    • Klik op Belangrijkste schilden en selecteer vervolgens Voorkeuren openen.
    • Open Systeemvoorkeuren via het Dock of het Apple-menu en dubbelklik op Beveiliging en privacy.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd.
  3. Klik op het slotje, voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Ontgrendel. Klik vervolgens op Sta toe.
  4. Sluit het venster Beveiliging en privacy.
Als de knop Sta toe niet werkt, bekijkt u de volgende video voor meer instructies om Avast Software-extensies toe te staan.
  • Avast Security 12.9 voor Mac of hoger
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac of hoger
  • Avast Omni 1.x voor Mac