Avast BreachGuard – veelgestelde vragen | Avast

Avast BreachGuard – Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast BreachGuard?

Avast BreachGuard is een geavanceerde privacyoplossing die voorkomt dat uw persoonlijke gegevens online worden misbruikt.

Avast BreachGuard waarschuwt u als er online persoonlijke gegevens zijn uitgelekt, laat u bepalen wie uw persoonlijke gegevens mag opslaan en verkopen, en helpt u bij het aanpassen van uw onlineaccountinstellingen tot het gewenste privacyniveau.

Hoe werkt Avast BreachGuard?

Bepaalde hulpprogramma's in Avast BreachGuard kunnen anders werken op basis van uw locatie. Raadpleeg de informatie hieronder:

Beschikbaar op alle locaties:

• Risicomonitor: Het dark web wordt dag en nacht in de gaten gehouden en u wordt gewaarschuwd als er persoonlijke gegevens van u zijn uitgelekt. Dan wordt u gevraagd uw wachtwoorden bij te werken om toekomstige risico's te beperken.
  • Adviseur: Het omvat stapsgewijze aanwijzingen die u helpen de privacyinstellingen van uw onlineaccounts op het gewenste privacyniveau in te stellen.

Alleen beschikbaar in de VS, Canada en Mexico:

• Personal Info Remover: identificeert gegevenshandelaren die uw persoonlijke gegevens opslaan en verkopen, en laat u uw gegevens verwijderen uit hun databases. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Alleen beschikbaar in buitende VS, Canada en Mexico:

• Personal Info Remover: spoort onlineadverteerders op die gegevens verzamelen over uw onlinegedrag, en u wordt in staat gesteld u af melden voor onverantwoorde gegevensverzamelingspraktijken. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Avast BreachGuard beschermt uw persoonlijke gegevens op de volgende manieren:

• Risicomonitor: Het dark web wordt dag en nacht in de gaten gehouden en u wordt gewaarschuwd als er persoonlijke gegevens van u zijn uitgelekt. Dan wordt u gevraagd uw wachtwoorden bij te werken om toekomstige risico's te beperken.
  • Personal Info Remover: U kunt uw gegevens verwijderen uit databases van bedrijven die persoonsgegevens legaal opslaan en verkopen. Hierdoor hebben uw gegevens geen negatieve invloed op verzekeringspremies, kredietgoedkeuringen enzovoort. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  • Adviseur: Het programma biedt stapsgewijze aanwijzingen waarmee u uw onlineaccounts op het gewenste privacyniveau kunt instellen.

Op het dashboard van Avast BreachGuard wordt een overzicht weergegeven van zwakke plekken in uw privacybescherming en worden aanbevolen acties getoond.

Wat is het dark web?

Het dark web is een afgescheiden onderdeel van internet dat alleen kan worden bezocht via een anonimiserend netwerk zoals Tor. De extreme privacy die het dark web biedt, maakt het tot de ideale omgeving voor criminelen om uitgelekte persoonsgegevens illegaal te kopen en verkopen.

Wat houdt een gegevenslek in?

Er is sprake van een gegevenslek wanneer er vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen. Die uitgelekte gegevens kunnen vervolgens worden verkocht op het dark web en worden gekocht door criminelen die ze kunnen gebruiken om zich voor te doen als u. Dat betekent bijvoorbeeld onlineaccounts instellen op uw naam, onlineaankopen doen met uw bankpasgegevens en zelfs misdaden plegen onder uw naam.

Hoe kan ik een veilig wachtwoord voor mijn onlineaccounts maken?

Een veilig wachtwoord voldoet aan de volgende vereisten:

• Het bestaat uit minstens 10 tekens.
  • Het bevat kleine letters en hoofdletters.
  • Het bevat minstens 1 getal en minstens1 speciaal teken (bijvoorbeeld ! of *).
  • Het wordt maar voor 1 account gebruikt.
De veiligste wachtwoorden zijn zinnen in plaats van een los woord. Selecteer een zin die u kunt onthouden, maar niet te veel voor de hand ligt (bijvoorbeeld Marcel_Lubbermans_was_de_u1tverkorene!).

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik Avast BreachGuard?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast BreachGuard te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast BreachGuard voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avast_breach_guard_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Volg de instructies op het scherm om Avast BreachGuard op uw computer te installeren.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd op uw computer. Voordat u de toepassing kunt gebruiken, moet u zich eerst bij Avast BreachGuard aanmelden met uw Avast-account en uw betaalde abonnement activeren.

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van Avast BreachGuard te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Avast BreachGuard voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avast-breachguard.dmg.
  3. Klik op het symbool Avast BreachGuard en sleep dit naar de map Programma's.
  4. Open de map Programma's en dubbelklik op het pictogram van Avast BreachGuard.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd op uw Mac. Voordat u de toepassing kunt gebruiken, moet u eerst inloggen bij Avast BreachGuard met uw Avast-account en uw betaalde abonnement activeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast BreachGuard?

• Windows 10, Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of hoger, alle edities (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4-/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2-instructies ondersteunen)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 500 MB vrije hardeschijfruimte
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Mac met 64-bits Intel-processor
  • 512 MB RAM-geheugen of meer
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik mijn Avast BreachGuard-abonnement?

Avast BreachGuard is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. Meteen na de installatie van Avast BreachGuard wordt u gevraagd uw abonnement te activeren. Wanneer het scherm van Verbinding maken met uw Avast-account verschijnt, kiest u het tabblad in kwestie:

• Aanmelden: als u al een Avast-account hebt, voert u de bestaande aanmeldingsgegevens in en klikt u op Aanmelden. Als u over meerdere Avast-accounts beschikt, moet u ervoor zorgen dat u het e-mailadres invoert dat is gekoppeld aan uw aankoop van Avast BreachGuard.
  • Aanmelden: als u al een Avast-account hebt, voert u de bestaande aanmeldingsgegevens in en klikt u op Aanmelden. Als u over meerdere Avast-accounts beschikt, moet u ervoor zorgen dat u het e-mailadres invoert dat is gekoppeld aan uw aankoop van Avast BreachGuard.
  • Account maken: als u geen Avast-account hebt, kunt u een nieuw account instellen met behulp van het e-mailadres dat u hebt gebruikt om Avast BreachGuard te kopen. Maak een wachtwoord voor uw nieuwe Avast-account en klik op Account maken.

Als uw e-mailadres aan een geldig Avast BreachGuard-abonnement is gekoppeld, wordt de toepassing automatisch geactiveerd. Als Avast BreachGuard geen geldig abonnement vindt dat aan het door u opgegeven e-mailadres is gekoppeld, wordt u gevraagd de toepassing te activeren met een activeringscode.

Avast BreachGuard is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Selecteer een van de volgende oplossingen:

• Zorg ervoor dat u de aanmeldingsgegevens invoert voor het Avast-account dat is gekoppeld aan uw Avast BreachGuard-abonnement. U kunt dat controleren door het overzicht met de gekoppelde abonnementen te bekijken. Meld u hiervoor aan bij uw Avast-account in uw webbrowser en klik op de tegel Abonnement.
Als uw Avast BreachGuard-abonnement niet is gekoppeld aan uw Avast-account, kunt u het abonnement handmatig aan uw Avast-account koppelen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  • Als u wordt gevraagd een activeringscode in te voeren, zorg er dan voor dat u deze goed invoert (inclusief verbindingsstreepjes). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  • Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Avast.

Kan ik Avast BreachGuard op meerdere apparaten en platforms gebruiken?

Controleer de voorwaarden die van toepassing zijn op de abonnementsoptie die u hebt aangeschaft:

• Avast BreachGuard (meerdere apparaten): U kunt het abonnement op maximaal 10 apparaten tegelijk activeren, ongeacht het platform. U kunt het abonnement vrijelijk overdragen tussen apparaten en platforms.
  • Avast BreachGuard voor pc: U kunt uw abonnement op één Windows-pc activeren. U kunt uw Avast BreachGuard-abonnement overbrengen naar een andere Windows-pc, maar u kunt het niet op meerdere pc's tegelijk gebruiken.
  • Avast BreachGuard voor Mac: U kunt uw abonnement op één Mac activeren. U kunt uw Avast BreachGuard-abonnement overbrengen naar een andere Mac, maar het niet op meerdere Macs tegelijk gebruiken.

Als u uw abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Hoe zeg ik een Avast-abonnement op?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een Avast-abonnement:

Functies en gebruik

Hoe gebruik ik Avast BreachGuard?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van Avast BreachGuard:

Wat is Personal Info Remover (Verwijdering van persoonlijke gegevens)?

Personal Info Remover voorkomt dat er online persoonlijke gegevens van u worden gebruikt om winst mee te maken.

De precieze werking van Personal Info Remover hangt af van uw locatie. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Personal Info Remover:

Personal Info Remover is alleen beschikbaar als u zich in de VS, Canada of Mexico bevindt. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Personal Info Remover:

Wat is Risicomonitor?

Met Risicomonitor wordt het dark web 24/7 in de gaten gehouden. U ontvangt een waarschuwing als uw persoonlijke gegevens zijn uitgelekt bij een gegevenslek en u kunt er uw wachtwoorden mee bijwerken om toekomstige risico's te verminderen.

Op de tegel Risicomonitor in het Avast BreachGuard-dashboard wordt de actuele status van deze functie weergegeven:

• Actief: Uw onlineaccounts zijn veilig. Avast BreachGuard controleert het dark web actief op gegevenslekken waarbij uw accounts betrokken zijn.
  • Privacygevaren: uw onlineaccounts zijn op dit moment veilig. Klik op de tegel Risicomonitor voor meer informatie en om de gedetecteerde dreigingen op te lossen.
  • Inactief: u hebt nog geen gecontroleerde e-mailaccounts toegevoegd, dus Avast BreachGuard kan niet controleren op gegevenslekken waarbij uw onlineaccounts zijn betrokken.

Hoe kan ik een nieuw e-mailaccount toevoegen dat ik wil laten controleren?

Voer de volgende stappen uit:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of E-mailadressen is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  3. Controleer of E-mailadres is geselecteerd in het bovenste deelvenster.
  4. Klik op Nieuw e-mailaccount toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in dat u door Avast BreachGuard wilt laten bewaken en klik op Opslaan.

Het nieuwe e-mailadres wordt nu weergegeven onder Bewaakte e-mailaccounts. Als u het bericht Controleer uw postvak IN ziet, moet u naar uw postvak IN gaan en verifiëren dat het e-mailadres van u is. Wanneer het e-mailadres is geverifieerd, wordt het met een groen vinkje weergegeven.

Met Avast BreachGuard kunt u een onbeperkt aantal e-mailaccounts in de gaten houden.

Welke browsers zijn compatibel met Avast BreachGuard?

Met Avast BreachGuard worden uw webbrowsers gescand op zwakke of dubbele wachtwoorden. Daarnaast biedt de toepassing gepersonaliseerde tips voor bescherming van uw privacy op internet door het scannen van uw surfgeschiedenis en bladwijzers. Avast BreachGuard is compatibel met de volgende webbrowsers:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge (versie 79.0.309 en nieuwer)
  • Opera
  • Brave
  • Avast Secure Browser
  • AVG Secure Browser
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera

Ga naar MenuInstellingenBrowsers om te controleren of al uw geïnstalleerde browsers met Avast BreachGuard te worden beschermd. Op het scherm Browsers worden alle compatibele browsers weergegeven die zijn geïnstalleerd op uw apparaat. Als u een nieuwe browser wilt gaan beschermen, klikt u op de rode schuifregelaar (UIT) naast de browser zodat deze groen (AAN) wordt.

Wat is Adviseur?

Adviseur biedt stapsgewijs advies over het aanpassen van de privacyinstellingen van uw onlineaccounts om de hoeveelheid persoonlijke gegevens die u deelt te beperken.

Zo gebruikt u Adviseur:

1. Klik op de tegel Adviseur op het dashboard van Avast BreachGuard.
  2. Klik op Details weergeven naast een aanbeveling in de lijst.
  3. Klik op Gids weergeven naast een aanbeveling in de lijst.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de aanbeveling toe te passen. De instructies bevatten gif-animaties, afbeeldingen en directe koppelingen naar eventuele relevante webpagina’s.
  5. Klik als u klaar bent op Markeer als voltooid, zodat Avast BreachGuard deze actie niet opnieuw aanbeveelt.
  6. Klik als u klaar bent op Markeer als voltooid, zodat deze actie niet opnieuw wordt aanbevolen in Avast BreachGuard.

De instellingen voor het account in kwestie worden nu aangepast aan het gewenste privacyniveau.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik Avast BreachGuard?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Waarom is de status van Risicomonitor ‘Inactief’?

Dit betekent dat u nog geen e-mailaccounts hebt toegevoegd die met Avast BreachGuard moeten worden bewaakt. Daarom kan niet worden gecontroleerd of uw onlineaccounts gevaar lopen.

Waarom detecteert Risicomonitor geen dreigingen?

Als Risicomonitor geen kwetsbare onlineaccounts detecteert, kunt u het volgende proberen:

• Controleer of al uw e-mailadressen worden weergegeven in uw lijst met gecontroleerde e-mailaccounts. Ga naar MenuInstellingenE-mailadressenE-mailadres om uw huidige lijst met gecontroleerde e-mailaccounts te verifiëren.
  • Controleer of al uw geïnstalleerde webbrowsers met Avast BreachGuard worden beschermd. Ga naar MenuInstellingenBrowsers om uw op dit moment beschermde webbrowsers te verifiëren.

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van Avast?

Klik op onderstaande koppeling om het formulier voor technische ondersteuning van Avast te openen. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van Avast contact met u op om uw probleem op te lossen.

• Avast BreachGuard 21.x voor Windows
  • Avast BreachGuard 1.x voor Mac