Sandbox – aan de slag | Avast

Sandbox – aan de slag

Sandbox is een virtualisatieprogramma in Avast Premium Security en Avast Omni waarmee u in een virtuele, veilige omgeving, die volledig is afgeschermd van de rest van het computersysteem, op internet kunt surfen of toepassingen kunt uitvoeren. Deze functie is nuttig wanneer u verdachte of niet-vertrouwde toepassingen zonder risico wilt uitvoeren.

Toepassingen uitvoeren in Sandbox

U kunt een toepassing in Sandbox uitvoeren via het contextmenu van Windows of het Sandbox-scherm in Avast Antivirus.

1. Zoek het exe-bestand van de toepassing die u wilt uitvoeren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de toepassing en selecteer Uitvoeren in Sandbox in het contextmenu.
  1. Open Avast Antivirus en ga naar BeschermingSandbox.
  2. Klik op App uitvoeren in Sandbox.
  3. Selecteer het toepassingsbestand (.exe) en klik op Openen.

De toepassing wordt geopend in een gevirtualiseerd venster dat wordt aangeduid met een gekleurde rand en het label Avast Sandbox. Klik op het X-teken rechtsboven van het scherm om de app te sluiten en de gevirtualiseerde sessie te beëindigen.

Automatische Sandbox-toepassingen opgeven

U kunt instellen dat specifieke toepassingen altijd in Sandbox worden uitgevoerd. Dit kunt u doen via het contextmenu van Windows of het Sandbox-scherm in Avast Antivirus.

1. Zoek het exe-bestand van de toepassing die u altijd wilt uitvoeren in Sandbox.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de toepassing en selecteer Altijd uitvoeren in Sandbox in het contextmenu.
  1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingenBeschermingSandbox.
  2. Klik op + App toevoegen.
  3. Selecteer een app op een van de volgende manieren:
    1. Klik op een toepassing in de lijst om deze meteen toe te voegen.
    2. Klik op Pad van app selecteren, selecteer de toepassing en klik op Openen.
  4. De geselecteerde toepassing is toegevoegd. Klik op het X-teken rechtsboven om terug te keren naar het scherm met Sandbox-instellingen.

Elke keer dat u de toepassing opent, wordt deze nu automatisch uitgevoerd in Sandbox.

Instellingen van Sandbox beheren

Als u de Sandbox-instellingen wilt openen, klikt u op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het Sandbox-scherm of gaat u naar MenuInstellingenBeschermingSandbox.

De volgende opties zijn standaard ingeschakeld. U kunt een instelling uitschakelen door het selectievakje naast de betreffende optie uit te schakelen.

• Avast Sandbox weergeven in het Windows-contextmenu: hiermee kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram van een toepassing klikken en Uitvoeren in Sandbox selecteren. Als u deze optie uitschakelt, worden de Sandbox-opdrachten uit het contextmenu van Windows verwijderd.
  • Alle gevirtualiseerde toepassingen toegang tot internet verlenen: hiermee krijgen toepassingen die in Sandbox worden uitgevoerd toegang tot internet. Als u deze optie uitschakelt, hebben toepassingen in Sandbox geen toegang meer tot internet.
  • Vertrouwde gedownloade bestanden buiten Sandbox om opslaan: wanneer u een webbrowser in Sandbox gebruikt, worden bestanden die u downloadt buiten de Sandbox-omgeving op uw computer opgeslagen. Wanneer deze optie is ingeschakeld, kunt u de gedownloade bestanden bewaren nadat u het Sandbox-venster sluit. Als u deze optie uitschakelt, worden gedownloade bestanden automatisch verwijderd wanneer u de Sandbox-sessie sluit.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over geavanceerde Sandbox-instellingen: