Avast Driver Updater – aan de slag

Avast Driver Updater is een optimalisatieprogramma voor de pc waarmee u uw hardware kunt scannen op niet-werkende en verouderde stuurprogramma's, en problemen met uw pc kunt voorkomen. Raadpleeg de instructies in dit artikel voor informatie over het gebruik van Avast Driver Updater.

Er is nu een nieuwe versie van Driver Updater beschikbaar. Als uw versie van Driver Updater niet overeenkomt met de afbeeldingen in dit artikel, downloadt en installeert u de nieuwste versie via onderstaande koppeling:

Avast Driver Updater downloaden

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Scannen op stuurprogramma's en deze bijwerken

Tijdens de installatie en eerste configuratie wordt uw pc gescand door Avast Driver Updater en wordt u gevraagd eventuele verouderde stuurprogramma's bij te werken. Ga als volgt te werk om uw pc opnieuw te scannen op verouderde stuurprogramma's:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast Driver Updater op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Klik op Opnieuw scannen om het scanprogramma van Avast Driver Updater te starten.
  3. Wacht totdat Avast Driver Updater uw stuurprogramma's heeft gescand.
  4. Avast Driver Updater geeft alle verouderde stuurprogramma's weer die zijn gedetecteerd. Klik op Alles bijwerken of schakel stuurprogramma's uit die u niet wilt bijwerken en klik op Update geselecteerd.
    U kunt ook op het deelvenster van het stuurprogramma klikken om de details ervan te bekijken en vervolgens Bijwerken selecteren.
    U moet zijn verbonden met internet om Avast Driver Updater uw stuurprogramma's te laten bijwerken.
  5. Wacht totdat Avast Driver Updater uw stuurprogramma's heeft bijgewerkt. Dat kan even duren.
    Schakel uw computer niet uit terwijl de stuurprogramma's worden bijgewerkt, tenzij Avast Driver Updater u vraagt de computer opnieuw te starten.
  6. Als een update gelukt is, klikt u op Doorgaan om de rest van de verouderde stuurprogramma's bij te werken.
  7. Klik op Gereed wanneer Avast Driver Updater bevestigt dat alle stuurprogramma's zijn bijgewerkt.
  8. Klik op Opnieuw starten om de computer opnieuw te starten wanneer dat wordt gevraagd.

De stuurprogramma's worden nu bijgewerkt.

Afzonderlijke stuurprogramma's beheren

Avast Driver Updater stelt u in staat stuurprogramma's afzonderlijk te beheren als u het bijwerken van een stuurprogramma wilt overslaan of negeren. Avast Driver Updater maakt ook een back-up van vorige stuurprogrammaversies voor het geval u voor het oplossen van problemen een eerdere versie van een stuurprogramma wilt terugzetten.

Een stuurprogramma overslaan of negeren:

1. Klik op het deelvenster van een verouderd stuurprogramma om de details ervan te bekijken.
  2. Klik op het pictogram (drie puntjes).
  3. Selecteer de gewenste actie:
    • Update overslaan: Avast Driver Updater werkt het stuurprogramma niet bij naar de nieuwe versie. De volgende keer dat er een nieuwe update beschikbaar is, wordt u wel gevraagd of u het stuurprogramma wilt bijwerken.
    • Stuurprogramma negeren: Avast Driver Updater werkt het stuurprogramma niet bij naar de nieuwe versie en controleert niet meer op updates voor dit stuurprogramma.

Het geselecteerde bestand wordt verplaatst naar de lijst Genegeerd en overgeslagen.

Als u een overgeslagen stuurprogramma wilt bijwerken of een stuurprogramma niet meer wilt negeren, klikt u op het deelvenster van het stuurprogramma om de details ervan te bekijken en klikt u vervolgens op Bijwerken of Niet meer negeren.

Een stuurprogramma terugzetten:

1. Klik op het deelvenster van het stuurprogramma waarvan u een vorige versie wilt terugzetten.
  2. Klik rechtsonder op het scherm op Stuurprogrammaversies.
  3. Klik op Herstellen naast de stuurprogrammaversie die u wilt terugzetten.
  4. Klik ter bevestiging op Herstellen.
  5. Klik op Opnieuw starten om de computer opnieuw te starten wanneer dat wordt gevraagd.
  6. Het geselecteerde stuurprogramma wordt teruggezet naar de vorige versie die u wilt herstellen en de nieuwste stuurprogrammaversie wordt gemarkeerd als overgeslagen. Klik rechtsboven op de X om het venster te sluiten.
  • Avast Driver Updater 20.x