Avast Antivirus bijwerken

Avast Antivirus is zo ingesteld dat het automatisch wordt bijgewerkt wanneer er nieuwe virusdefinities of een nieuwe toepassingsversie beschikbaar is. Het is raadzaam de functie voor deze automatische updates ingeschakeld te laten. U kunt ook handmatig updates uitvoeren of instellen dat er toestemming moet worden gevraagd voor het downloaden van een update.

In dit artikel vindt u instructies over hoe u virusdefinities en de toepassingsversie van Avast Antivirus handmatig kunt bijwerken en hoe u de opties voor automatisch bijwerken kunt wijzigen.

Handmatig virusdefinities bijwerken

Avast Antivirus maakt gebruik van een database met definities van bekende virussen om malware en andere dreigingen op uw pc op te sporen. Voer onderstaande stappen uit als u handmatig op updates wilt controleren en deze wilt installeren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast () in het systeemvak van de taakbalk van Windows en selecteer BijwerkenEngine en virusdefinities.
  2. Als Avast Antivirus niet automatisch naar updates begint te zoeken, klikt u op Controleren op updates.
  3. Wacht terwijl Avast Antivirus zoekt naar updates van virusdefinities en deze installeert.
  4. Wanneer de update voltooid is, ziet u de status: De virusdefinities zijn up-to-date.
  5. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om de update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om uw computer meteen opnieuw op te starten.

De toepassing handmatig bijwerken

Updates voor toepassingsversie bevatten oplossingen voor fouten en algemene verbeteringen. Als u de toepassing Avast Antivirus bijwerkt, worden ook de engine en de virusdefinities bijgewerkt. Voer onderstaande stappen uit als u handmatig op updates voor de toepassing en voor virusdefinities wilt controleren en deze wilt installeren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast () in het systeemvak van de taakbalk van Windows en selecteer BijwerkenProgramma.
  2. Als Avast Antivirus niet automatisch naar updates begint te zoeken, klikt u op Controleren op updates.
  3. Wacht terwijl Avast Antivirus zoekt naar toepassingsupdates en deze installeert.
  4. Wanneer de update voltooid is, ziet u de statusmelding: Uw toepassing is bijgewerkt.
  5. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om de update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om uw computer meteen opnieuw op te starten.

Instellingen voor het bijwerken van virusdefinities wijzigen

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenBijwerken.
  3. Klik in het gedeelte Virusdefinities op Meer opties.
  4. Selecteer de gewenste optie:
    • Automatische update (standaard ingeschakeld): updates worden automatisch en regelmatig gedownload en geïnstalleerd. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om een update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om uw computer meteen opnieuw op te starten.
    • Vragen wanneer een update beschikbaar is: u ontvangt een melding als er nieuwe virusdefinities beschikbaar zijn. Uw bevestiging is vereist om de update te voltooien.
    • Handmatige update (niet aanbevolen): updates worden niet automatisch geïnstalleerd en er verschijnt geen melding wanneer er nieuwe virusdefinities beschikbaar zijn.
    • Streaming-update inschakelen (standaard ingeschakeld): hiermee worden doorlopend micro-updates gedownload terwijl nieuwe malware wordt ontdekt.

Instellingen voor het bijwerken van toepassingen wijzigen

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenBijwerken.
  3. Klik in het gedeelte Toepassing op Meer opties.
  4. Selecteer de gewenste optie:
    • Automatische update (standaard ingeschakeld): updates worden regelmatig gedownload en geïnstalleerd. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om een update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om uw computer meteen opnieuw op te starten.
    • Vragen nadat de update is gedownload: er verschijnt een melding wanneer er toepassingsupdates zijn gedownload. Uw bevestiging is vereist om de update te voltooien.
    • Vragen wanneer een update beschikbaar is: er verschijnt een melding wanneer er toepassingsupdates beschikbaar zijn (voordat ze worden gedownload). Om de update te ontvangen, moet u het download- en installatieproces handmatig starten.
    • Handmatige update (niet aanbevolen): updates worden niet automatisch geïnstalleerd en er verschijnt geen melding wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.

Proxyinstellingen configureren

Het gedeelte Proxyinstellingen is voor gebruikers die via een proxyserver verbinding maken met internet. In dit gedeelte kunt u de proxyinstellingen aanpassen om problemen met het downloaden van virusdefinities en toepassingsupdates te voorkomen.

Als u rechtstreeks verbinding met internet maakt, kunt u dit gedeelte negeren aangezien de optie Specifieke proxyserver gebruiken standaard uitgeschakeld is.

Proxyinstellingen configureren voor toepassingsupdates:

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenBijwerken.
  3. Klik in het gedeelte Toepassing op Meer opties.
  4. Plaats een vinkje naast Specifieke proxyserver gebruiken en typ uw proxygegevens in de bewuste tekstvakken.
    • Type: open de vervolgkeuzelijst en selecteer HTTP of SOCKS v4.
    • Adres: voer het adres in van uw proxyserver.
    • Type verificatie: geef zo nodig het type authenticatie, de Gebruikersnaam en het Wachtwoord voor de proxyserver op.
Als u de proxygegevens niet kent, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder of internetprovider.
  • Avast Omni 21.x voor Windows
  • Avast Premium Security 21.x voor Windows
  • Avast Free Antivirus 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit