Virusdefinities en de toepassingsversie van Avast Antivirus bijwerken

Avast Antivirus maakt gebruik van een database met definities van bekende virussen om malware en andere dreigingen op uw pc op te sporen. Daarom is het belangrijk dat de virusdefinities regelmatig worden bijgewerkt.

De term toepassingsversie verwijst naar de gebruikersinterface en alle onderdelen van Avast Antivirus. Updates voor de toepassingsversie bevatten oplossingen voor fouten en algemene verbeteringen.

Standaard is Avast Antivirus zodanig ingesteld dat de virusdefinities en de toepassing automatisch worden bijgewerkt. Het is raadzaam de functie voor automatische updates ingeschakeld te laten.

In dit artikel vindt u instructies over hoe u de toepassingsversie van Avast Antivirus handmatig kunt bijwerken en hoe u de opties voor automatisch bijwerken kunt beheren.

Handmatig virusdefinities bijwerken

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer BijwerkenEngine en virusdefinities.
  2. Als Avast Antivirus niet automatisch naar updates begint te zoeken, klikt u op Controleren op updates.
  3. Wacht terwijl Avast Antivirus zoekt naar updates van virusdefinities.
  4. Wanneer de update voltooid is, ziet u dat De virusdefinities zijn up-to-date.
  5. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om de update te voltooien. Tik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om meteen opnieuw op te starten.

De toepassing handmatig bijwerken

Als u de toepassing Avast Antivirus bijwerkt, worden ook de engine en de virusdefinities bijgewerkt.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer BijwerkenProgramma.
  2. Als Avast Antivirus niet automatisch naar updates begint te zoeken, klikt u op Controleren op updates.
  3. Wacht terwijl Avast Antivirus zoekt naar toepassingsupdates.
  4. Wanneer de update voltooid is, ziet u dat Uw toepassing is bijgewerkt.
  5. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om de update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om meteen opnieuw op te starten.

Automatische updates van virusdefinities beheren

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Bijwerken.
  3. Klik in het gedeelte Virusdefinities op Meer opties.
  4. Schakel de gewenste optie in:
    • Automatische update (standaard ingeschakeld): updates worden automatisch en regelmatig gedownload en geïnstalleerd. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om een update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om meteen opnieuw op te starten.
    • Vragen wanneer een update beschikbaar is: u ontvangt een melding als er een update beschikbaar is. Uw bevestiging is vereist om de update te voltooien.
    • Handmatige update (niet aanbevolen): updates worden niet automatisch geïnstalleerd en er verschijnt geen melding wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.
    • Streaming-update inschakelen (standaard ingeschakeld): hiermee worden doorlopend micro-updates gedownload terwijl nieuwe malware wordt ontdekt.

Automatische updates van de toepassing beheren

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Bijwerken.
  3. Klik in het gedeelte Toepassing op Meer opties.
  4. Schakel de gewenste optie in:
    • Automatische update (standaard ingeschakeld): updates worden regelmatig gedownload en geïnstalleerd. U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om een update te voltooien. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op Nu opnieuw starten om meteen opnieuw op te starten.
    • Vragen nadat de update is gedownload: er verschijnt een melding wanneer er updates zijn gedownload. Uw bevestiging is vereist om de update te voltooien.
    • Vragen wanneer een update beschikbaar is: er verschijnt een melding wanneer er updates beschikbaar zijn (voordat ze worden gedownload). Om de update te ontvangen, moet u het download- en installatieproces handmatig starten.
    • Handmatige update (niet aanbevolen): updates worden niet automatisch geïnstalleerd en er verschijnt geen melding wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.

Proxyinstellingen configureren

Het gedeelte Proxyinstellingen is voor gebruikers die via een proxyserver verbinding maken met internet. In dit gedeelte kunt u de proxyinstellingen aanpassen om problemen met het downloaden van virusdefinities en toepassingsupdates te voorkomen.

Als u rechtstreeks verbinding met internet maakt, kunt u dit gedeelte negeren aangezien de optie Specifieke proxyserver gebruiken standaard uitgeschakeld is.

Proxyinstellingen configureren voor toepassingsupdates:

1. Open Avast Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Bijwerken.
  3. Klik in het gedeelte Toepassing op Meer opties.
  4. Plaats een vinkje naast Specifieke proxyserver gebruiken en typ uw proxygegevens in het bewuste tekstvak.
    • Type: selecteer HTTP of SOCKS4.
    • Adres: typ het adres van uw proxyserver.
    • Type verificatie: geef zo nodig het type authenticatie, de Gebruikersnaam en het Wachtwoord voor de proxyserver op.
Als u de proxygegevens niet kent, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder of internetprovider.