Virusdefinities en de toepassingsversie van Avast Antivirus bijwerken

Avast Antivirus maakt gebruik van een database met definities van bekende virussen om malware en andere dreigingen op uw pc op te sporen. Daarom is het belangrijk dat de virusdefinities regelmatig worden bijgewerkt. Toepassing verwijst naar de gebruikersinterface en alle programmaonderdelen in Avast Antivirus. Toepassingsupdates bevatten oplossingen voor fouten en algemene verbeteringen.

Standaard is Avast Antivirus zodanig ingesteld dat de virusdefinities en de toepassing automatisch worden bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Het is raadzaam de functie voor automatische updates ingeschakeld te laten.

Handmatig virusdefinities bijwerken

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer @ID_69 ▸ @ID_129.
  2. Als Avast niet automatisch naar updates begint te zoeken, klikt u op Controleren op updates.
  3. Wacht terwijl Avast zoekt naar updates van virusdefinities.
  4. Wanneer de update voltooid is, ziet u dat @ID_130.
  5. Als u wordt gevraagd uw pc opnieuw te starten, klikt u op @ID_81 om de pc meteen opnieuw op te starten.

De toepassing handmatig bijwerken

De update van @ID_131 omvat ook een update van @ID_132.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer @ID_69 ▸ @ID_133.
  2. Als Avast niet automatisch naar updates begint te zoeken, klikt u op Controleren op updates.
  3. Wanneer de update voltooid is, ziet u dat @ID_134.
  4. Als u wordt gevraagd uw pc opnieuw te starten, klikt u op @ID_81 om de pc meteen opnieuw op te starten.

Automatische updates van virusdefinities beheren

1. Open de gebruikersinterface van Avast , en klik op @ID_33 ▸ @ID_67.
  2. Selecteer @ID_68 in het linkerdeelvenster en klik op @ID_69.
  3. Klik in het gedeelte over de virusdefinities op @ID_135 en selecteer de gewenste optie:
    • @ID_136 (standaard ingeschakeld): updates worden automatisch en regelmatig gedownload en geïnstalleerd. U hoeft zelf niets te doen.
    • @ID_137: er verschijnt een melding wanneer er een update beschikbaar is. Uw bevestiging is vereist om de update te voltooien.
    • @ID_138 (niet aanbevolen): updates worden niet automatisch geïnstalleerd en er verschijnt geen melding wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.
    • @ID_139 (standaard ingeschakeld): hiermee worden doorlopend micro-updates gedownload terwijl nieuwe malware wordt ontdekt.

Automatische updates van de toepassing beheren

1. Open de gebruikersinterface van Avast , en klik op @ID_33 ▸ @ID_67.
  2. Selecteer @ID_68 in het linkerdeelvenster en klik op @ID_69.
  3. Klik in het gedeelte over de toepassing op @ID_135 en selecteer de gewenste optie:
    • @ID_136 (standaard ingeschakeld): updates worden regelmatig gedownload en geïnstalleerd. U hoeft zelf niets te doen.
    • @ID_140: er verschijnt een melding wanneer er updates zijn gedownload. Uw bevestiging is vereist om de update te voltooien.
    • @ID_137: er verschijnt een melding wanneer er updates beschikbaar zijn (voordat ze worden gedownload). Om de update te ontvangen moet u het download- en installatieproces handmatig starten.
    • @ID_138 (niet aanbevolen): updates worden niet automatisch geïnstalleerd en er verschijnt geen melding wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.

Proxyinstellingen configureren

Het gedeelte Proxyinstellingen is voor gebruikers die via een proxyserver verbinding maken met internet. In dit gedeelte kunt u de proxyinstellingen aanpassen om problemen met het downloaden van virusdefinities en toepassingsupdates te voorkomen.

Als u rechtstreeks verbinding met internet maakt, kunt u dit gedeelte negeren aangezien de optie @ID_141 standaard uitgeschakeld is.

Proxyinstellingen configureren voor toepassingsupdates:

1. Plaats een vinkje naast @ID_141 en typ uw proxygegevens in het bewuste tekstvak.
    • @ID_142: selecteer HTTP of SOCKS4.
    • @ID_143: typ het adres van uw proxyserver.
    • @ID_144: geef zo nodig het type authenticatie, de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de proxyserver op.
    Als u de proxygegevens niet kent, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder of internetprovider.