Mobiele abonnementen van Avast herstellen of opnieuw activeren

Dit artikel bevat informatie over het beheren van mobiele abonnementen van Avast na de eerste activering. Raadpleeg het artikel hieronder voor instructies over het voor het eerst activeren van het mobiele Avast-abonnement van uw product:

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Avast-abonnement kunt herstellen dat u bij een van deze leveranciers hebt gekocht via Google Play Store of de App Store. Dat is handig als u uw Avast-app opnieuw wilt installeren of als u uw Android- of iOS-apparaat wilt vervangen of opnieuw wilt instellen.

In dit artikel wordt ook uitgelegd hoe u uw abonnement van een Android- of iOS-apparaat kunt ontkoppelen en vervolgens opnieuw kunt activeren op een nieuw apparaat met behulp van uw activeringscode. Die optie is handig als u uw abonnement wilt overbrengen van het ene naar het andere apparaat.

Selecteer hieronder het tabblad in kwestie voor instructies voor uw Avast-product en situatie.

De volgende opties zijn beschikbaar voor Android:

Avast Mobile Security Premium

Avast Cleanup Premium

Avast SecureLine VPN

Avast Mobile Security Premium

Herstellen via Google Play

Deze optie is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.
  1. Installeer Avast Mobile Security op uw Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Controleer of u bij Google Play Store bent aangemeld met hetzelfde Google-account dat u hebt gebruikt om Avast Mobile Security Premium te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  3. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  4. Tik op Upgraden.
  5. Tik op het pictogram (drie punten) ▸ Al gekocht?.
  6. Selecteer Herstellen via Google Play.

De app haalt uw Avast Mobile Security Premium-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het.

Ontkoppelen en opnieuw activeren

Voer onderstaande stappen uit om uw Avast Mobile Security Premium abonnement van een Android-apparaat te ontkoppelen en vervolgens opnieuw te activeren op een ander Android-apparaat met behulp van uw activeringscode.

Ontkoppel het actieve abonnement van het oorspronkelijke apparaat:

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Mijn abonnementen.
  3. Noteer uw activeringscode.
  4. Tik op het pictogram (drie punten) naast uw abonnement en selecteer Verwijderen.
  5. Tik ter bevestiging op Verwijderen.

Uw abonnement wordt ontkoppeld. Volg de stappen in onderstaand gedeelte om uw abonnement op het nieuwe apparaat opnieuw te activeren.

Activeer uw abonnement opnieuw op het nieuwe apparaat:

1. Installeer Avast Mobile Security op het nieuwe Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Tik op Upgraden.
  4. Tik op het pictogram (drie punten) ▸ Al gekocht?.
  5. Selecteer Een activeringscode gebruiken.
  6. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en tik op Deze code gebruiken.

Uw Avast Mobile Security Premium-abonnement is nu actief.

Avast Cleanup Premium

Herstellen via Google Play

Deze optie is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.
  1. Installeer Avast Cleanup op uw Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Controleer of u bij Google Play Store bent aangemeld met hetzelfde Google-account dat u hebt gebruikt om Avast Cleanup Premium te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  3. Tik op het pictogram Avast Cleanup op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  4. Tik op Upgraden.
  5. Tik op het pictogram (drie punten) ▸ Licentie herstellen.

De app haalt uw Avast Cleanup Premium-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het.

Ontkoppelen en opnieuw activeren

Voer onderstaande stappen uit om uw Avast Cleanup Premium abonnement van een Android-apparaat te ontkoppelen en vervolgens opnieuw te activeren op een ander Android-apparaat met behulp van uw activeringscode.

Ontkoppel het actieve abonnement van het oorspronkelijke apparaat:

1. Tik op het pictogram Avast Cleanup op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  3. Selecteer Abonnement.
  4. Noteer uw activeringscode.
  5. Tik op Ontkoppelen en daarna nogmaals op Ontkoppelen om dit te bevestigen.

Uw abonnement wordt ontkoppeld. Volg de stappen in onderstaand gedeelte om uw abonnement op het nieuwe apparaat opnieuw te activeren.

Activeer uw abonnement opnieuw op het nieuwe apparaat:

1. Installeer Avast Cleanup op het nieuwe Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Tik op het pictogram Avast Cleanup op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Tik op Upgraden.
  4. Tik op het pictogram (drie punten) ▸ Activeringscode invoeren.
  5. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en tik op Bevestigen.

Uw abonnement op Avast Cleanup Premium is nu geactiveerd.

Avast SecureLine VPN

Herstellen via Google Play

Deze optie is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via Google Play Store.
  1. Installeer Avast SecureLine VPN op uw Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Controleer of u bent aangemeld bij Google Play Store met hetzelfde Google-account dat u hebt gebruikt om Avast SecureLine VPN te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  3. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  4. Tik op het pictogram (drie punten) ▸ Al gekocht?.
  5. Selecteer Herstellen via Google Play.

De app haalt uw Avast SecureLine VPN-abonnement automatisch op via Google Play Store en activeert het.

Ontkoppelen en opnieuw activeren

Voer onderstaande stappen uit om uw Avast SecureLine VPN-abonnement van een Android-apparaat te ontkoppelen en vervolgens opnieuw te activeren op een ander Android-apparaat met behulp van uw activeringscode.

Ontkoppel het actieve abonnement van het oorspronkelijke apparaat:

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer Abonnement.
  4. Noteer uw activeringscode.
  5. Tik ter bevestiging op Verwijder apparaat uit mijn abonnement en daarna op Ja, verwijderen.

Uw abonnement wordt ontkoppeld. Volg de stappen in onderstaand gedeelte om uw abonnement op het nieuwe apparaat opnieuw te activeren.

Activeer uw abonnement opnieuw op het nieuwe apparaat:

1. Installeer Avast SecureLine VPN op het nieuwe Android-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Tik op het pictogram (drie punten) ▸ Al gekocht?.
  4. Selecteer Activeringscode invoeren.
  5. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en tik op Activeren.

Uw Avast SecureLine VPN-abonnement is nu actief.

De volgende opties zijn beschikbaar voor iOS:

Avast Mobile Security Premium

Avast SecureLine VPN

Avast Mobile Security Premium

Herstellen via de App Store

Deze optie is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.
  1. Installeer Avast Mobile Security op uw iOS-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Controleer of u bent aangemeld bij de App Store met dezelfde Apple ID als die u hebt gebruikt om Avast Mobile Security Premium te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  3. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  4. Tik op Niet nu.
  5. Tik op UpgradenAl gekocht?.
  6. Selecteer Herstel via iTunes.
  7. Tik op OK.

Uw Avast Mobile Security Premium-abonnement is nu actief.

Avast SecureLine VPN

Herstellen via de App Store

Deze optie is alleen van toepassing als u uw abonnement hebt gekocht via de App Store.
  1. Installeer Avast SecureLine VPN op uw iOS-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Controleer of u bij de App Store bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u hebt gebruikt om Avast SecureLine VPN te kopen. Raadpleeg het volgende artikel om te zien hoe u dat kunt controleren:
  3. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  4. Tik op Al gekocht?.
  5. Selecteer Herstel via App Store.
  6. Tik op OK.

Uw Avast SecureLine VPN-abonnement is nu actief.

Ontkoppelen en opnieuw activeren

Voer onderstaande stappen uit om uw Avast SecureLine VPN-abonnement van een iOS-apparaat te ontkoppelen en vervolgens opnieuw te activeren op een ander iOS-apparaat met behulp van uw activeringscode.

Ontkoppel het actieve abonnement van het oorspronkelijke apparaat:

1. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  2. Tik op Instellingen (het symbool in de vorm van een tandwiel).
  3. Selecteer Abonnement.
  4. Noteer uw activeringscode.
  5. Tik ter bevestiging op Verwijder apparaat uit mijn abonnement en daarna op Ja, verwijderen.

Uw abonnement wordt ontkoppeld. Volg de stappen in onderstaand gedeelte om uw abonnement op het nieuwe apparaat opnieuw te activeren.

Activeer uw abonnement opnieuw op het nieuwe apparaat:

1. Installeer Avast SecureLine VPN op het nieuwe iOS-apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  2. Tik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen.
  3. Tik op Al gekocht?.
  4. Selecteer Activeringscode invoeren.
  5. Typ of plak uw activeringscode (inclusief koppeltekens) in het tekstvak en tik op Doorgaan.

Uw Avast SecureLine VPN-abonnement is nu actief.

Activeringsproblemen oplossen

Lees de informatie hieronder als u problemen ondervindt met de activering. Hierin wordt uitgelegd hoe u enkele van de meest voorkomende activeringsproblemen kunt oplossen.

Probeer de volgende oplossingen:

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over Avast-producten voor mobiele apparaten:

• Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast Cleanup Premium 5.x voor Android
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor Android
  • Avast Mobile Security Premium 2.x voor iOS
  • Avast SecureLine VPN 6.x voor iOS
  • Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of nieuwer

• Apple iOS 12.0 of nieuwer
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch