De blokkering opheffen van programma's of websites die Avast Antivirus heeft aangemerkt als dreiging

U kunt Avast Antivirus zodanig instellen dat programma's en websites waarvan u weet dat ze veilig zijn worden genegeerd. Dat doet u door deze toe te voegen aan de lijst met uitzonderingen. Avast Antivirus beschouwt items in de lijst met uitzonderingen niet als dreiging. U moet er dus helemaal zeker van zijn dat de items die u toevoegt aan de lijst met uitzonderingen veilig zijn. Ze worden namelijk niet gescand door Avast Antivirus. U kunt items in de lijst met uitzonderingen op een later moment verwijderen als u erachter komt dat het programma toch een dreiging vormt.

Hoe beschermt Avast Antivirus uw systeem?

Avast Antivirus beschermt uw systeem aan de hand van de volgende standaardstappen:

• Programma's en bestanden worden naar de viruskluis verplaatst. Daardoor kunnen ze niet worden uitgevoerd op uw systeem.
  • Websites die een bedreiging vormen voor uw systeem worden geblokkeerd.

Wat is een valse (of fout-positieve) melding?

De schilden en scanbewerkingen van Avast Antivirus werken proactief en zorgen zo voor de best mogelijke bescherming. Dat kan echter leiden tot een groter aantal valse meldingen.

Er is sprake van een valse (of fout-positieve) melding wanneer een veilig bestand of een veilige website bij een scanbewerking ten onrechte als dreiging wordt aangemerkt. Het kan daarbij om de volgende dreigingen gaan:

• Malware: een programma dat speciaal is ontworpen voor het aanvallen van computersystemen om gegevens te stelen of de systeembronnen te gebruiken voor schadelijke doeleinden.
  • PUP's: (Potentially Unwanted Programs) potentieel ongewenste programma's zijn programma's die ongemerkt 'meeliften' tijdens het downloaden van andere programma's. Het lijkt om veilige computerprogramma's te gaan, maar ze gedragen zich ongewoon en activeren de bescherming van Avast Antivirus op uw systeem.

Hoe herstelt u de toegang tot veilige programma's of websites die eerst als dreiging werden aangemerkt?

Als u de toegang tot programma's of websites wilt herstellen waarvan u weet dat ze veilig zijn, raadpleegt u de volgende artikelen: