De installatiewizard van Avast Antivirus openen

Met de installatiewizard van Avast kunt u Avast Antivirus aanpassen door afzonderlijke onderdelen te installeren of verwijderen.

De installatiewizard van Avast openen

1. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op uw versie van Avast Antivirus en selecteer Wijzigen.
  3. Druk tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Volg de instructies voor uw weergave-instelling:
    • Standaardweergave met categorieën: Klik onder Programma's op Een programma verwijderen.
    • Weergave met grote of kleine pictogrammen: Klik op Programma's en onderdelen.
  7. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  8. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  9. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, zijn de volgende opties beschikbaar:
    • Wijzig de standaardlocatie waar u de aangepaste versie van Avast Antivirus wilt installeren.
    • Gebruik de vervolgkeuzelijst om onderdelen te selecteren volgens Aangepaste bescherming, Aanbevolen bescherming of Minimale bescherming. Als u Aangepaste bescherming kiest, kunt u handmatig onderdelen selecteren of deselecteren.
  10. Klik ter bevestiging op Wijzigen.
  11. Klik op Ja om in te stemmen met de wijziging.
  12. Klik op Computer opnieuw starten.