Avast SecureLine VPN in Windows activeren

Wanneer u Avast SecureLine VPN aanschaft, moet u het product activeren met de geldige activeringscode of het licentiebestand uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging, of via uw Avast-account waarbij u zich hebt ingeschreven met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Voer voor het activeren van Avast SecureLine VPN onderstaande stappen uit in het gedeelte dat betrekking heeft op uw programmaversie.

De zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN activeren

Controleer voordat u doorgaat met het activeren of de nieuwste zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN is geïnstalleerd op uw computer. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Uw activeringscode wordt in het e-mailbericht met de bestelbevestiging verzonden naar het e-mailadres dat u bij de aankoop hebt opgegeven. Ga als volgt te werk om Avast SecureLine VPN te activeren met uw activeringscode:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode in het e-mailbericht en kopieer de activeringscode:
    • Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor totdat de hele activeringscode gemarkeerd is, en laat de linkermuisknop los.
    • Druk tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en C om de activeringscode te kopiëren, of klik rechts op de gemarkeerde activeringscode en selecteer Kopiëren in het contextmenu.
    Als u niet weet waar uw activeringscode is: u kunt deze vinden in uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  3. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het bureaublad om het programma te openen.
  4. Ga naar MenuMijn licenties.
  5. Klik op het scherm Abonnement op Activeer.
  6. Plak de eerder gekopieerde activeringscode in het tekstvak en klik op Activeer SecureLine:
    • Klik in het tekstvak onder Voer uw activeringscode in.
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V om de activeringscode te plakken.
    • Klik op Activeer SecureLine.
  7. Als u over een activeringscode voor onderling uitwisselbare producten beschikt, klikt u op een item in de lijst om de gewenste licentie te kiezen. Klik vervolgens op Selecteer.
  8. Klik op OK om terug te keren naar het scherm Abonnement.

Mogelijk hebt u een licentiebestand ontvangen in een oud e-mailbericht met de bestelbevestiging, of toen u een kopie van uw licentie hebt opgevraagd. Ga als volgt te werk om Avast SecureLine VPN te activeren met uw licentiebestand:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bijgevoegde bestand License.avastvpn om het op te slaan. De methode voor het opslaan van het bestand varieert afhankelijk van uw e-mailclient. Mogelijk moet u met de rechtermuisknop op het bijgevoegde bestand klikken en de optie Opslaan als..., Koppeling opslaan als... of Alle bijlagen opslaan selecteren.
    Als u niet weet waar uw licentiebestand is: u kunt dit vinden in uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  3. Selecteer een bekende locatie om het bestand op te slaan (bijvoorbeeld het bureaublad) en klik op Opslaan.
  4. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het bureaublad om het programma te openen.
  5. Ga naar MenuMijn licenties.
  6. Klik op het scherm Abonnement op Activeer.
  7. Klik op Voeg een licentiebestand in.
  8. Zoek het bestand License.avastvpn en klik op Openen.
  9. Als u over een licentiebestand voor onderling uitwisselbare producten beschikt, klikt u op een item in de lijst om de gewenste licentie te kiezen. Klik vervolgens op Selecteer.
  10. Klik op OK om terug te keren naar het scherm Abonnement.

Al uw Avast-licenties worden automatisch weergegeven in de Avast-account die is geregistreerd met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Ga als volgt te werk om Avast SecureLine VPN te activeren via uw Avast-account:

1. Dubbelklik op het pictogram Avast SecureLine VPN op het bureaublad om het programma te openen.
  2. Ga naar MenuMijn licenties.
  3. Klik op het scherm Abonnement op Activeer.
  4. Klik op Log in plaats daarvan in met uw Avast-account.
  5. Voer de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account in en klik op Inloggen. U kunt ook Aanmelden met Facebook of Aanmelden met Google selecteren om u aan te melden bij uw Avast-account met uw bestaande aanmeldingsgegevens voor Facebook of Google.
  6. Als u over een licentie voor onderling uitwisselbare producten beschikt, klikt u op een item in de lijst om de gewenste licentie te kiezen. Klik vervolgens op Selecteer.
  7. Klik op OK om terug te keren naar het scherm Abonnement.

Uw licentie voor Avast SecureLine VPN is nu geactiveerd. De vervaldatum van de licentie wordt weergegeven onder de statustekst Uw abonnement is actief.

U kunt de licentie activeren op het aantal computers dat u bij aankoop hebt opgegeven. Het aantal computers van de licentie staat in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Avast SecureLine VPN activeren in Avast Antivirus

Controleer voordat u doorgaat met het activeren of de nieuwste versie van Avast Antivirus is geïnstalleerd op uw computer. Raadpleeg voor instructies de volgende artikelen voor uw versie van Avast Antivirus:

Uw activeringscode wordt in het e-mailbericht met de bestelbevestiging verzonden naar het e-mailadres dat u bij de aankoop hebt opgegeven. Ga als volgt te werk om Avast SecureLine VPN te activeren met uw activeringscode:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode in het e-mailbericht en kopieer de activeringscode:
    • Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor totdat de hele activeringscode gemarkeerd is, en laat de linkermuisknop los.
    • Druk tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en C om de activeringscode te kopiëren, of klik rechts op de gemarkeerde activeringscode en selecteer Kopiëren in het contextmenu.
    Als u niet weet waar uw activeringscode is: u kunt deze vinden in uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  4. Klik op het scherm Mijn licenties op Voer een geldige activeringscode in.
  5. Plak de eerder gekopieerde activeringscode in het tekstvak en klik op Invoeren:
    • Klik in het tekstvak onder Voer de activeringscode in.
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V om de activeringscode te plakken.
    • Klik op Invoeren.
  6. Controleer uw licentiegegevens voor de ingevoerde activeringscode. Als u een activeringscode hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u in het vervolgkeuzemenu op een item klikken en een andere licentie selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn licenties.

Mogelijk hebt u een licentiebestand ontvangen in een oud e-mailbericht met de bestelbevestiging, of toen u een kopie van uw licentie hebt opgevraagd. Ga als volgt te werk om Avast SecureLine VPN te activeren met uw licentiebestand:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bijgevoegde bestand License.avastvpn om het op te slaan. De methode voor het opslaan van het bestand varieert afhankelijk van uw e-mailclient. Mogelijk moet u met de rechtermuisknop op het bijgevoegde bestand klikken en de optie Opslaan als..., Koppeling opslaan als... of Alle bijlagen opslaan selecteren.
    Als u niet weet waar uw licentiebestand is: u kunt dit vinden in uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  3. Selecteer een bekende locatie om het bestand op te slaan (bijvoorbeeld het bureaublad) en klik op Opslaan.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  5. Klik op het scherm Mijn licenties op Voer een geldige activeringscode in.
  6. Klik op Een licentiebestand gebruiken.
  7. Zoek het bestand License.avastvpn en klik op Openen.
  8. Controleer de licentiegegevens voor het ingevoegde bestand. Als u een licentiebestand hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u in het vervolgkeuzemenu op een item klikken en een andere licentie selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn licenties.

Al uw Avast-licenties worden automatisch weergegeven in de Avast-account die is geregistreerd met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen.

Als u nog geen Avast-account hebt, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Ga als volgt te werk om Avast SecureLine VPN te activeren via uw Avast-account:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  2. Klik op het scherm Mijn licenties op Aanmelden bij uw Avast-account.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens van uw Avast-account in en klik op Inloggen. U kunt ook Aanmelden met Facebook of Aanmelden met Google selecteren om u aan te melden bij uw Avast-account met uw bestaande aanmeldingsgegevens voor Facebook of Google.
  4. Controleer de licentiegegevens voor het gekoppelde Avast-account. Als u licenties hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u in het vervolgkeuzemenu op een item klikken en een andere licentie selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn licenties.

Uw licentie voor Avast SecureLine VPN is nu geactiveerd. De vervaldatum van de licentie wordt weergegeven onder Licenties op deze computer.

U kunt de licentie activeren op het aantal computers dat u bij aankoop hebt opgegeven. Het aantal computers van de licentie staat in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Verdere aanbevelingen

• Als u uw licentie in de zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN wilt wijzigen, selecteert u Deactiveer dit apparaat op het scherm Abonnement en klikt u op Deactiveren om uw keuze te bevestigen. Herhaal daarna bovenstaande stappen om de zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN opnieuw te activeren met behulp van een andere licentie.
  • Eventuele ongebruikte productlicenties in Avast Antivirus zijn te vinden onder Andere beschikbare licenties op het scherm Mijn licenties. Als u de licentie op de huidige computer wilt wijzigen, klikt u achtereenvolgens op Overstappen op deze licentie bij het item in kwestie en op Switch om de wijziging te bevestigen.
  • Als u problemen ondervindt tijdens de activering, installeert u Avast SecureLine VPN opnieuw op uw computer en activeert u het product nogmaals. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies voor het opnieuw installeren:
  • Avast SecureLine VPN 2.x voor Windows

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits